Начало
 Новини
 Коментари
 Любопитно
 Треньор
 БГ Ловецъ
 Библиотеката
 PET индустрия
 Ветеринар
 Обяви
 Хороскоп
 Роднините
 Разказахме ви...
 Услуги
 Организации
 БНКСТГ
 Ваймаранер клуб
 Пойнтер клуб
 Развъдници
 Правилници
 Конкурсът!
 Арт
 Глезотии
 Партньори
 Links
 За контакти

  

Lubimci

Hunting Network International

 

 PET индустрия

2 BEAPHAR - за един по-добър свят за домашните ни любимци
2006.12.03

МАЛКО ИСТОРИЯ
Холандската компания, чийто продукти са добре познати на българския пазар, е основана като през 1943 г. от Бернард Аа. Оттогава до днес тя е изцяло фамилна собственост. Вече 63 години Beaphar се занимава с разработката и производството на продукти за дребни животни – за отличното здраве и добруването на домашните ни любимци.
Големият бум в развитието на Beaphar е през 70-те години когато Дж. Хенк Аа (синът на основателя на компанията) поема нейното ръководство. В този период Beaphar поглъща няколко холандски фирми със сродно производство. След това разширяване през 80-те години основна задача на нейното управление става утвърждаването на стабилни позиции в индустрията за домашни любимци в Холандия и в световен мащаб. Компанията създава свой изследователски и развоен център, както и специална лаборатория за контрол на качеството на продуктите. С въвеждането в производство на каишките против бълхи за кучета и котки Beaphar предлага пълна гама продукти за защита от паразити на домашните любимци. От 2000 година Beaphar работи съгласно изискванията на добрата производствена практика GMP.

BEAPHAR International и световната индустрия за домашни любимци
През 80-те години холандската компания започва да разширява влиянието си и в други страни. Първата стъпка е основаването на
Beaphar GmbH в Германия. През 1994 г. става факт и най-голямото до момента поглъщане на конкурентна фирма в историята на световната индустрия за домашни любимци: Beaphar купува Sherleys – английската дъщерна компания на известната химическа и фармацефтичен коцерн Ciba Geigy. Sherleys има 100-годишна история, а нейните продукти заемат водещи позиции на пазара във Великобритания. Sherleys има сериозно присъствие и в Белгия, Франция, Испания и Канада.

Beaphar  днес
Фирмата е сред най-големите компании в световната индустрия за домашни любимци. Нейни продукти се предлагат в 86 страни. Освен в Холандия,
Beaphar разполага със собствени търговски офиси и в Белгия, Великобритания, Германия, Полша, Испания, Чехия и Хонг Конг; има 52 официални дистрибутори в цял свят. Заема много силни позиции и на пазара за домашни любимци в САЩ. На снимката долу виждате щанда на Beaphar на INTERZOO 2006.Компанията е производител на огромна гама продукти (над 800 вида) за домашни любимци (кучета, котки, гризачи, птици, терариумни животни), разработени с най-модерни технологии. Всички те се произвеждат в заводите на Beaphar в Раалте, Холандия. Предлагат се главно в специализираните магазини в цял свят. Линията  A-brand на Beaphar включва 500 продукта, които са  не само за защита на здравето на домашните любимци (като препаратите за вътрешно и външно обезпаразитяване, антибиотици и различни витаминни добавки), но и пълна гама продукти за здрава кожа и козина и за поддържане на хигиена, както и пълноценни балансирани храни в клас Super Premium.
Ключовата дума за Beaphar е „качество”. „Разбира се” – ще си кажете вие, но има качество и качество. Beaphar държи на най-високото възможно качество - за отличното здраве и добруването на домашните ни любимци. Компанията непрекъснато разработва нови препарати, медикаменти и храни, разполага с най-модерно оборудване. Например, производствената линия за висококачествени храни за гризачи има капацитет от 3500 торби на час. Beaphar е и производител №1 на противопаразитни каишки в света с над 14 милиона броя годишно.
 
Beaphar в България
Официалният дистрибутор на продуктите на Beaphar у нас вече над 10 години е фирма „МИАЗОО". Информация за варненската фирма ще намерите в секция "PET индустрия" на адрес: www.catbg.net/domashni
 
Beaphar в Internet
Най-актуалната информация за фирмата и найните дистрибутори, за нейните продукти и най-нови разработки ще откриете на адрес:  www.beaphar.com Уеб страницата е с приятен дизайн и е пълна с любопитни факти за миналото и настоящето на холандската фирма. Част от тях ви разказахме тук.

                           
                                  dogbg.net 2006
 

 

 PET индустрия

2 HAPPY DOG представя SUPREME SENSIВLE NUTRITION - кулинарно пътешествие около света! САМО за кучета:)
2010.03.08

2 ДА ИМАМЕ куче ни прави не само по-щастливи, но и по-ЗДРАВИ
2009.12.23

2 PET BIZ SOFIA 2009 - първо балканско изложение за храни, аксесоари и услуги за домашни любимци
2009.10.18

2 PURINA – 115 години пътуване във времето
Историята на днешна Америка през погледа на Ralston Purina (част1)

2007.09.10

2 УИЛЯМ ДАНФОРТ – създателят на PURINA
Сбъднатата американска мечта в една нова индустрия

2007.09.09

2 DIAMOND Pet Foods - една от най-бързо развиващите се компании в индрустрията за домашни любимци на САЩ
2007.03.02

2 ИСТОРИЯТА на фирмата IAMS - романтична и прагматична
2007.01.24

2 BEAPHAR - за един по-добър свят за домашните ни любимци
2006.12.03

2 Tropikal PET или какво правят ориенталските амбиции в съчетание с модерните технологии
2006.07.24

2 INTERZOO 2006 - рекорди, тенденции и обич към домашните ни любимци
2006.06.20