Начало
 Новини
 Коментари
 Любопитно
 Треньор
 БГ Ловецъ
 Библиотеката
 PET индустрия
 Ветеринар
 Обяви
 Хороскоп
 Роднините
 Разказахме ви...
 Услуги
 Организации
 БНКСТГ
 Ваймаранер клуб
 Пойнтер клуб
 Развъдници
 Правилници
 Конкурсът!
 Арт
 Глезотии
 Партньори
 Links
 За контакти

  

Lubimci

Hunting Network International

 

 PET индустрия

2 Tropikal PET или какво правят ориенталските амбиции в съчетание с модерните технологии
2006.07.24

Tropikal Bahçe ve Evcil Hayvan Ürünleri A.Ş. е основана през 1999 г. в Истанбул, Турция. За много кратко време фирмата се развива и става изключителен дистрибутор за страната на много водещи в индустрията за домашни любимци и градинско оборудване световни фирми – повечето от тях добре познати и у нас: Ferplast, Four paws, Beaphar...
  
През 2003 г. амбициозните собственици на
Tropikal предприемат две много важни и, без съмнение, смели стъпки за разширяването на дейността на фирмата, която вече е сред първите десет в страната:
Първата от тях е създаването на джойнт-венчър с привличане на чужди капитали с немската
Gardena – едно от най-големите и престижни имена в индустрията на градинското оборудване. В тази област турската фирма работи под името Gardena-Dost Company.
Втората
стъпка е впечатляваща:
Tropikal полага основите на Lesa – първата в Турция фабрика за производство на сухи храни за домашни любимци с най-съвременни технологии. Лицензът за качествените и красиви опаковки е закупен от Midwestern Pet Food Inc. (www.propacpetfood.com), a рецептите за храните са френски.
Lesa
започва производство през 2005 с марката сухи храни за кучета и котки Goody като техен изключителен дистрибутор за страната е, разбира се, Tropikal. За много кратко време новите храни заемат твърд пазарен дял от 15% - собствениците на домашни любимци подкрепят Goody не само заради качеството им, но и защото това е първата изцяло турска търговска марка сухи храни. До появата им всичко е изцяло внос отвън. Само 6 години след основаването си през 2005 г. Tropikal вече е сред първите 3 фирми в Турция, пряко свързани с индустрията за домашни любимци и градинското оборудване, с пазарен дял от 20% едновременно като дистрибутор и производител.

TROPIKAL днес
Централата на фирмата се намира в Картал, Истанбул, и заема около
4 000 м2.
Tropikal има офиси и в Измир, Анкара и Бурса.
Екипът на амбициозната турска фирма е от 110 души и разпространява предлаганите от нея продукти в 1650 търговски обекта в страната (зоо магазини, ветеринарни клиники и кабинети, национални и местни вериги магазини). Доставките се извършват за 12 часа в Истанбул и до 24 часа във всяка друга точка на страната.
Като дистрибутор
Tropikal предлага около 3 000 продукта на 10 водещи фирми в областта на индустрията за домашни любимци.


Като производител освен серията сухи храни за кучета и котки
Goody Tropikal има още две собствени търговски марки: котешките тоалетни Charli, които имат най-голям пазарен дял в страната за тези продукти, и новата серия сухи храни за кучета и котки Champion, която ви представяме подробно в тази секция.  Всъщност под тази търговска марка
се произвеждат също консерви, пастети, десетки видове лакомства за кучета и котки, както и разнообразни храни за птици и риби - всичките с елегантни и модерни опаковки, както можете да видите на снимките. Към тях трябва да добавим и линията аксесоари от пластмаса, метал и кожа. TROPIKAL в България
Фирмата стъпи на българския пазар в края на 2005 г. именно със серията сухи храни за кучета и котки Champion. Официален вносител на продуктите на Tropikal у нас е ЕТ „Кристина”.
Можете да се свържете с тях на следните телефони: 0722 / 66 333 (тел/факс) или 0887 748 883, както и на е-mail: maradjiiski@abv.bg

В глобалната мрежа
В Internet можете да научите още за дейността на Tropikal на адрес: www.tropikalpet.com.tr Уеб страницата им е с доста приятен, макар и не особено сложен дизайн. Собствените им продукти, обаче, са представени прекалено накратко. А си заслужават - и като качество, и като дизайн на опаковките. През 2006 г. слушателите ни по ДАРИК радио и Радио Стара Загора се убедиха не веднъж в това. Пожелаваме успех на Tropikal в България!
                                                                              
                                             
 dogbg.net 2006
 

 

 PET индустрия

2 HAPPY DOG представя SUPREME SENSIВLE NUTRITION - кулинарно пътешествие около света! САМО за кучета:)
2010.03.08

2 ДА ИМАМЕ куче ни прави не само по-щастливи, но и по-ЗДРАВИ
2009.12.23

2 PET BIZ SOFIA 2009 - първо балканско изложение за храни, аксесоари и услуги за домашни любимци
2009.10.18

2 PURINA – 115 години пътуване във времето
Историята на днешна Америка през погледа на Ralston Purina (част1)

2007.09.10

2 УИЛЯМ ДАНФОРТ – създателят на PURINA
Сбъднатата американска мечта в една нова индустрия

2007.09.09

2 DIAMOND Pet Foods - една от най-бързо развиващите се компании в индрустрията за домашни любимци на САЩ
2007.03.02

2 ИСТОРИЯТА на фирмата IAMS - романтична и прагматична
2007.01.24

2 BEAPHAR - за един по-добър свят за домашните ни любимци
2006.12.03

2 Tropikal PET или какво правят ориенталските амбиции в съчетание с модерните технологии
2006.07.24

2 INTERZOO 2006 - рекорди, тенденции и обич към домашните ни любимци
2006.06.20