Начало
 Новини
 Коментари
 Любопитно
 Треньор
 БГ Ловецъ
 Библиотеката
 PET индустрия
 Ветеринар
 Обяви
 Хороскоп
 Роднините
 Разказахме ви...
 Услуги
 Организации
 БНКСТГ
 Ваймаранер клуб
 Пойнтер клуб
 Развъдници
 Правилници
 Конкурсът!
 Арт
 Глезотии
 Партньори
 Links
 За контакти

  

Lubimci

Hunting Network International

 

 Библиотеката

2 Книги на английски език на издателство "GRANGE"
2006.01.06

Представяме ви най-новия партньор на нашия проект - "ЕВРОКНИГА"!
Те ще се грижат за поддръжката и разширяването на списъка с предлаганите в Библиотеката ни книги на английски език. Надяваме се, че ще ви хареса нашия първоначален подбор:))
Всички книги, които ви представяме, можете да намерите или да поръчате в книжарница "ЕВРОКНИГА" в София на ул. "Пиротска" 52 или в офиса на фирмата в "Лозенец" на ул. "Рилски езера" 5.
Можете да се обадите на тел. 02 / 962 40 20 или да изпратите e-mail на адрес: eurobook.bg@abv.bg
Фирмата изпълнява и индивидуални поръчки за книги на чужди езици. Необходимо е само да знаете ISBN на интересуващото ви издание и името на издателството.
За повече информация ... изпратете им e-mail! :))

КНИГИТЕ НА ИЗДАТЕЛСТВО "GRANGE":
www.Grangebooks.co.uk

1. ENCYCLOPEDIA OF ENDANGERED ANIMALS

Тази голяма и много красива енциклопедия от Ейми-Джейн Биър и Пат Морис представя подробно и с прекрасни рисувани илюстрации и снимки всички застрашени животински видове на планетата Земя.
Тази толкова интересна и изчерпателна енциклопедия е и доста тъжна - защото вината за унищожението на природното богатство почти винаги е на нас, хората.
Това ли искаме да постигнем наистина? 

Цена: 28 лева
Луксозно издание с твърди корици


2
. ENCYCLOPEDIA OF MAMMALS

Още една прекрасна енциклопедия на Ейми-Джейн Биър и Пат Морис. Този път в центъра на вниманието ни са всички бозайници на планетата ни. Те са представени подробно като външен вид, поведение, среда на обитание ... и много, много други интересни факти. Разбира се, всяко описание е придружено с висококачествени рисунки и снимки.
Когато четете тази енциклопедия осъзнавате, че ние - хората - сме просто едни от бозайниците в природата. И е добре да не забравяме това!
Цена: 28 лева
Луксозно издание с твърди корици

3. ENCYCLOPEDIA OF FISH

Красотата на подводното царство ни привлича постоянно. Не случайно акваристиката има толкова много почитатели - и е една от най-мощните части на индустрията за домашни любимци.
Джон Доос ни разкрива изключително подробно огромното разнообразие и многоцветие на рибите в цял свят. Енциклопедията е с прекрасни илюстрации, които успяват да предадат очарованието на подводния свят, щедро надарен с ярки цветове от природата.
Много приятна и полезна енциклопедия дори и никога да не се изкушите да имате аквариум у дома.
Цена: 28 лева, луксозно издание с твърди корици


4. THE CAT BREED HANDBOOK
Анджела Рикстън описва 100 породи и разновидности котки, познати и не толкова познати у нас. Всяка от тях е подробно описана като външен вид, характер и начин на живот. Голяма част от наръчника е отделена и за информация за избора на най-подходящата за вас порода котка, за грижите, които трябва да полагате за нея, за темперамента и, за козината и ... Наръчникът е много богато илюстриран с прекрасни снимки.
Чудесен избор на книга за хора, които още не са направили своя избор на подората котка у дома. Както и за всички любителите на миниатюрните хищници от семейство "Котки" у дома.
Цена: 17 лева, твърди корици

4. THE BUTTERFLY HANDBOOK
Д-р Джаклин Милър и д-р Лий Милър уверено ни водят из красивия и изящен свят на пеперудите по света. Разказват ни за особеностите на живота им, за цветовете на дъгата по крилата им, за миграцията и разпространението им в различните кътчета на Земята.
Наръчникът е много богато илюстриран с прекрасни снимки.
В края на книгата има речник на основните понятия и индекс на видовете.
Чудесен избор на книга за хора, които се възхищават от красотата и изяществото на дивата природа.

Цена: 17 лева, твърди корици


5. ТHE WORLD OF THE BIRDS
From Antarctic penguins to African parrot

Преуспяващи на всеки континент и заемащи всяка възможна ниша в хранителната верига, можете да откриете птици навсякъде, където могат да се изхранват! От антарктическите пингвини до африканските папагали  паро с пищните им цветове тази книга ще ви води из безкрайно разнообразния свят на птиците. С подходящи примери от най-големите птичи семейства от лястовици и колибри през чайки, пеликани и орли до албатроси, ему и щрауси.
Тhе World of Birds ви предлага наистина изчерпателен обзор.
Всяко от тези 300 същества е изобразено на прекрасна цветна рисунка, допълнена от подробен текст. Птиците са подредени по семейства като са описани най-характерните общи черти на всяко от тях. За удобство на читателите в описанието на всяка птица има и данни за научното име, най-важни особености, обитание, разпространение, хранене и размножаване.
В приятен почти джобен формат Тhе World of Birds е чудесен пътеводител из света на птиците както за любителите им, така и за ученици и студенти, и за всеки, който се интересува от дивата природа.
Майкъл Райт е завършил факултета по естествени науки на Университета в Кеймбридж.
Той е много популярен във Великобритания като автор на статии и книги за наука, технологии и естествена история.
Цена: 17 лева, твърди корици

6. ТHE WORLD OF THE BUGS
and other terrifying tiny creatures

Най-странните и най-плашещите чудовища не винаги са най-големите. Насекомите всяват ужас и нанасят огромни щети в различни райони с най-разнообразни природни и климатични условия в цял свят – от джунглите на Южна Америка през дълбоките океани и човешките домове и градини центровете на големите градове. От отровни паяци и скорпиони до кръвожадни пиявици и гладни пирани, светът на малките чудовища е много завладяващ и ексцентричен.
Насекомите (или, ако препочитате, буболечките) са разделени в 8 секции, в които влизат бръмбъри и буболечки, паяци и други насекоми, гущери, змии, земноводни, подводни създания, ракообразни и молюски. Огромният брой на описаните животинки ни създава неповторимото усещане за разнообразието и богатството от форми и цветове на живите същества. Всяко от тях е описано подробно включително научното име, най-важни особености на външния вид, обитание, разпространение, хранене и размножаване. Можете да го видите и на прекрасна цветна рисунка.
Пълен с факти и интересни сведения,
THE WORLD OF BUGS and other terrifying tiny creatures е прекрасен и увлекателен пътеводител в света на ужасяващите малки и невероятни създания на природата.
Пола Хамънд работи като автор и издател на научно–популярни статии и книги вече повече от 13 години. В дългата си кариера тя има участия и в сборници, посветени на екологията и дивата природа, като
OUR WOLRD, Nature in Danger и
GREEN KINGDOM.  
Цена: 16 лева, твърди корици

dogbg.net 2006
 

 

 Библиотеката

2 "ДОБРОТО КУЧЕ. Книжка за малки стопани" от Линда Мороз
2011.01.21

2 Романът "МАРЛИ & аз" на Джон Гроуган за най-лошото куче в света, което дарява доброта на всички нас
2009.04.17

2 Книги на български език
2006.06.21

2 Добре дошли в нашата библиотека!
2006.01.06

2 Книги на английски език - екциклопедиите на издателство "REBO"
2006.01.06

2 Книги на английски език на издателство "GRANGE"
2006.01.06

2 Книги за дива природа от други издателства
2006.01.06