Начало
 Новини
 Коментари
 Любопитно
 Треньор
 БГ Ловецъ
 Библиотеката
 PET индустрия
 Ветеринар
 Обяви
 Хороскоп
 Роднините
 Разказахме ви...
 Услуги
 Организации
 БНКСТГ
 Ваймаранер клуб
 Пойнтер клуб
 Развъдници
 Правилници
 Конкурсът!
 Арт
 Глезотии
 Партньори
 Links
 За контакти

  

Lubimci

Hunting Network International

 

 Библиотеката

2 Книги на български език
2006.06.21

КНИГИ ЗА КУЧЕТА:

НОВО! НОВО! НОВО!

"Начално обучение на кучето"

Aвторите д-р Иван Панчев и Вера Попова запознават собствениците на кучета с основните стъпки в обучението на домашните им любимци. Подробно са описани различните физиологични и психологически характеристики на кучето, както и възможните проблеми при обучението - някои от тях обусловени генетично според произхода от вълците или според породата, други - поради грешки на собствениците и липсата на добър контакт с кучето им. Обяснени са и методите за обучение на кучето на общо 34 основни команди, повечето от които са необходими във всекидневието ни. Има и някои полезни и правилни съвети за предварителния избор на породата и големината на кучето според начина, по който то ще бъде отглеждано и според мястото, с което разполагате - къща, апартамент, големина на семейството ви, възраст на децата и т.н.
Автори: Д-р Иван Панчев, Вера Попова
Цена:
6 лв
 

1. ”Ветеринарен наръчник за притежателите на домашни кучета” - справочник за всички болести, здравословни проблеми, спешни медицински случаи и инциденти, които може да засегнат или застрашат Вашето куче. Всяка глава разглежда отделна група проблеми - от оказването на първа медицинска помощ до най-модерните изследвания и постижения на ветеринарната наука в областта на неонатодогията и гериатрията. Авторите изрично посочват разликите в методите за действие при големи и при дребни породи кучета, при дългокосмести и късокосмести индивиди, при млади и възрастни. Книгата е много  подробна и изчерпателна и би могла да бъде от полза както за притежатели на домашни кучета, така и за самите ветеринарни лекари. Наръчникът е преведен на 12 езика. Преводът на български е направен по най-новия американски вариант. Има и допълнения и адаптации за нашите условия. 542 страници, твърди корици.
Автори: Джеймс Гифин, Лиза Карлсон
Цена: 39.9
0 лв

2. ”В света на немското овчарско куче”
- съдържа вече известни и нови данни за немското овчарско куче. Включени са и части от правилниците, по които се води селекцията на тази порода. 175 страници, меки корици.
Автор: Николай Атанасов
Цена: 6 лв

3. ”Далматин - всичко за породата” - първи и то успешен опит у нас за написването на специализирана литература за отделна порода от български автор, който има и голям практически опит пти отглеждането на кучета от тази порода. Историческият преглед обхваща доста обширен период от 4000 г. пр. н. е. чак до днес и проследява зараждането и историята на една порода, претърпяла както катаклизми, така и истински бум на интереса към нея. Не са забравени и организациите, учредени в различните страни по света и спомогнали за развитието на далматина. 367 страници, меки корици.
Автор: Цветелина Димчева -Дойчинова
Цена: 14.6
0 лв


4. ”Енциклопедия за кучето” - IV издание
- многостранна информация за кучетата: научни доказателства за произхода им, присъствието им в легендите, изкуството и в живота на известни личности, биологични особености и поведенчески прояви и т.н. , както и кратки характеристики на 156 породи в съответствие със стандартите на Международната федерация по кинология. Разделът за етология съдържа изключително интересни данни за йерархията при кучетата, "биологичния им часовник", проявата на интелект, феноменалните им възможности да предусещат природни бедствия. Описани са и 23 кучешки "професии". 440 страници, меки корици.
Автор: Д-р Веселин Денков
Цена: 14 лв

5. ”Илюстрован справочник: кучета” - справочник за любителите на кучета със 142 различни породи. Описани са характерните им белези, произход и история на селектирането им, нормалната височина в сантиметри. Кучетата са разделени на групи според това за какво са тренирани и отглеждани. 64 страници, мека корица
Автор: Хари Глъвър
Цена: 5.5 лв

6. ”Кожни болести при кучето” - за най-често срещаните кожни болести при кучето - незаразни, заразни и причинени от гъбички. За всяка от болестите е описано най-същественото по отношение на етиология, признаци, диагноза, лечение и профилактика. 58 страници, меки корици.
Автор: Радка Пенева - Тодорова
Цена: 3 лв

7. ”Кучета” - джобна енциклопедия - определител за 130 различни породи кучета. 160 страници, твърди корици.
Цена: 10 лв

8. ”Кучетата” – богато илюстрирана книга от серията “Искам да знам” на издателство “Багри”. От нея децата от 5 до 9 години ще научат най-важните неща за своите четирикраки лаещи приятели – основни факти и термини, които не са ясни и на мнозина от възрастните кинолози в България. Ще научат и какви грижи трябват, за да са здрави и с прекрасен външен вид четирикраките им приятели.
От серията "Искам да знам" са издадени още "Динозаври", "Самолети", "Автомобили" и "Футбол"
.
40 страници, меки корици
Цена: 5 лева

9. ”Лекуване на домашните животни” - ако искате Вашето куче или котка да бъдат здрави и щастливи, отнасяйте се с тях както бихте искали да се отнасят към Вас. 52 страници, меки корици.
Автор: Д-р Стоян Горанчев
Цена: 3.2
0 лв

10. ”Световна енциклопедия на кучетата”
- най-пълното и категоризирано издание на всички известни в света над 700 кучешки породи и разновидностите им с над 2900 синонимни термини и повече от 900 илюстрации. Посочени са данни за произхода и историята на всяка порода, за изискванията на различните киноложки организации в света - FCI, AKC и КС- за регистрация на дадена порода. Отделено е специално внимание на най-известните български породи – каракачанското (българско планинско) куче и лудогорското гонче, а също и за силно намалелите и почти изчезнали ловни породи брак и кьосе брак.
Автор: Инж. Веселин Динчев
Цена: 29.99 лв

11. ” Дивите и домашните кучета ” детска енциклопедия на издателство „Егмонд”.
Домашното, или питомното куче има 35 диви роднини, обединени в семейството на кучетата. Дивите кучета се срещат почти навсякъде по света, с изключение на Антарктика. Живеят в най-разнообразни местообитания - от пустините и джунглите до скованата в лед тундра. В книгата е събрано най-интересното за вълците, лисиците, чакалите и техните питомни братовчеди. Кучетата са представени в два раздела. Първият включва 20 диви роднини на кучетата, а вторият - 14 породи домашни любимци.
Цена: 4 лв


КНИГИ ЗА ЛОВ И ЛОВНИ ОРЪЖИЯ:

12. ”Енциклопедия на ловните оръжия”
- за любителите и собствениците на огнестрелните оръжия. Включва история на огнестрелното оръжие; действие на частите и механизмите на огнестрелното оръжие (предимно на гладкоцевните, комбинираните и нарезните ловни пушки); сведения за 63 фирми - производители на ловни оръжия и 667 марки, образци, модели и версии ловни пушки; описание на ловните боеприпаси - видове и марки; индекс за бърза и лесна справка по тематиката на енциклопедията; упътващи знаци за основното предназначение на всеки модел пушка - лов, спорт и др. и общо 912 цветни илюстрации. 320 страници, меки корици.
Автор: А.Е. Хартинг
Цена: 25.9
0 лв
 

13. ”Енциклопедия на пистолетите и револверите” - сериозна енциклопедия за историята на огнестрелното оръжие; съвети и препоръки за стрелкова подготовка и преподготовка с всички видове оръжия; подробна информация за стрелковата техника и оръжейните системи; информация за оръжейните производители, моделите и марките оръжия; обзор на съвременните боеприпаси за пистолети и револвери с 400 цветни фотографии. 275 страници, меки корици.
Автор: А.Е. Хартинг
Цена: 24 лв


14. ”
Лов нa прелетен дивеч”
- за ловът на пъдпъдъци и гълъбови птици - основен за българските ловци поради своята динамичност, разнообразие, резултатност и отлични условия за упражняването му. Посочени са основните изисквания към пушките за този лов и начините за направа на подходящи патрони. Разглежда се и ловът на полудиви гълъби и гугутки извън населените места. 60 страници, меки корици.
Автор: Николай Русков
Цена: 3 лв

15. ”Ловни птици и бозайници в България” - практическо ръководство за читателя с подробна информация за разпознаването на ловните птици и бозайници, за техния ареал, характерните и предпочитаните местообитания, за някои особености при отделните видове. 208 страници, твърди корици.
Автори: Христо Михайлов, Стоян Стоянов
Цена: 18 лв
 

16. ”Българска ловна енциклопедия– получилата много похвали в края на 2004 година енциклопедия на издателство „Труд” е  задълбочено изследване за историята и практиката на най-древният начин за препитание. Има няколко раздела - първият е отделен на историята на лова заедно със социалните, политическите и организационните аспекти на това занятие от праисторическо време до наши дни. Вторият раздел е посветен на проблемите на ловното оръжие и на различните ловни практики. Третата част е посветена на ролята на кучето в лова, четвъртата - обхващаща по-голямата част от книгата - се занимава с дивеча: различните видове птици и бозайници.
Специално внимание е отделено на ловните правила и оформянето им
в Кодекс на честта на ловеца.

За съжаление в амбициозното начинание на журналиста Мир Богоев намира отражение факта, че той самият не е ловец, а риболовец, и е много далеч от кучетата. Все пак за момента книгата е без аналог у нас и изпълнява своята полезна функция въпреки безбожната цена на луксозното издание от 90 лева.


КНИГИ ЗА КОТКИ:

17. "Котката” - както и всички други животни, и тя има своите биологически особености, с които трябва да са съобразени грижите за нея в домашни условия. Разгледани са всички категоризирани породи. 399 страници, меки корици.
Автор: Алберт Пинтер
Цена: 7.
50 лв

18. "Котките” - богато илюстриран, написан ясно и пълен с полезни съвети, този наръчник ще ви спести много притеснения по грижите за котките и ще украси библиотеката ви. 48 страници, меки корици.
Автор: Биргит Голман
Цена: 5.4
0 лв

19. „Ветеринарен наръчник за притежателите на домашни котки”
Екипът лекари д-р Делбърт Карлсон, д-р Джеймс Гифин и д-р Лийза Карлсон са създали оргомен справочник за всички болести, здравословни проблеми, спешни медицински случаи и инциденти, които може да засегнат или застрашат вашия домашен любимец. На 451 страници в 23 глави се разглеждат различни проблеми – от оказването на първа медицинска помощ, през заболяванията на различните системи в организма, до най-модерните изследвания и постижения на ветеринарната наука в областта на неонатологията и гериатрията. В края на книгата има речник на използваните непознати думи и медицински термини, списък на приборите, материалите и медикаментите, необходими за оказване на първа помощ, както и таблица за нормалните физиологични данни при различните състояния, в които може да се окаже котката.


КНИГИ ЗА ДРУГИ ДОМАШНИ ЛЮБИМЦИ:

20. ”1000 съвета за лечение на домашните питомци” - книгата подробно разказва за лечението в домашни условия на риби, земноводни, влечуги и на повече от 20 вида бозайници - сред тях са куче, котка, хамстер, маймуна... По достъпен начин са описани много от болестите, с които най-често се сблъскват стопаните на животните. За пръв път в книгата са намерили място съвременни разсъждения за това как трябва да се отглеждат животни, озовали се в дома на човека. 559, меки корици.
Автор: Людмила Стишковска
Цена: 6 лв

21. ”Енциклопедия на аквариумните рибки” - съдържа информация за над 200 вида аквариумни рибки. По интересен и и атрактивен начин са описани не само външно тези доста капризни домашни любимци. Има и подходящи напътствия как да се справим с проблемите по избора на аквариум, по озеленяването му, по осветлението и вентилацията. Автор: Румяна Богоева
Цена: 7.99 лв


К
НИГИ ЗА ДИВАТА ПРИРОДА:

22. “Да се запознаем с дивите животни”, “Да се запознаем с домашните животни”, “Да се запознаем с животните от фермата” и “Да се запознаем с животните от горите и полята"
Всяка от тези очарователни книжки с чудесни цветни снимки запознава децата от 4 до 7 години с най-популярните животни, населяващи ггорите, полята, планините и пустините, техния начин на живот и поведение, както и с най-често срещаните домашни любимци и селскостопански животни. Серията е на издателство ”
Багри” по белгийски лиценз. Меки корици, 24 страници
Цена: 2 лева / брой

2. ”Живият свят” - илюстрована енциклопедия. Съдържа богата информация за растителното и животинското царство и човека, класификация на видовете, техните местообитания и начин на живот с любопитни факти. 92 страници, твърди корици.
Автор: Браян Уилиямс
Цена: 17 лв

23. ”Застрашените животни в България” - първи опит в Европа да бъдат представени обобщено застрашените видове от фауната на определена страна и природозащитния им статус. 146 страници, меки корици.
Автор: Димитър Нанкинов
Цена: 15 лв

24. Илюстрована енциклопедия “Времето” – как метеоролозите прогнозират времето; колко е студено в Сибир и колко топло в Африка: къде е най-безопасно да се скриете по време на буря… Богата информация с превъзходни илюстрации, придружени от допълнителни любопитни рубрики за история, експерименти, рекорди и обяснения на специфични термини. Изданието е предназначено за децата и техните родители. 64 страници, твърди корици
Цена: 16 лева

25. Илюстрована енциклопедия ”Животни” – съдържа подробните описания на над 2000 животни. Информацията е поднесена достъпно и увлекателно, придружена от многобройни висококачествени илюстрации, подходяща е широк кръг читатели от всички възрасти. 310 страници, твърди корици.
Цена: 35 лева

26. Илюстрована енциклопедия ”Неспокойната планета Земя” – изяснява подробно възникването и действието на динамични природни процеси и явления и последствията им с ярки илюстрации: вулкани, земетресения, свлачища, урагани, торнадо, цунами, лавини, огнени стихии, снежни бури, засушавания, екологични замърсявания. Изданието е предназначено за децата и техните родители. Подходящо е и като помагало в учебния процес. 96 страници, твърди корици
Цена: 16 лева

27. “ Планетата на животните” – прекрасна книга тип енциклопедия на издателство “Багри”, която представя изумителното съвършенство на живите същества в техните всевъзможни цветове, многообразие и уникалност. Общо 560 животни, групивани по местообитаване с подробни описания и куриози и чудесни рисувани илюстрации. Към книгата е приложен и плакат 50х70 см, показващ как съжителстват всички живи същества в природата. 48 страници, твърди корици, луксозно издание
Цена: 14 лева

28. ”Птиците в Европа” - определител на птиците на континента, всеки вид е показан с фотография и текст с цел е да се улесни разпознаването им, раздел, отнасящ се до топографията на птиците, речник на орнитологичните термини и напътствия при наблюдението им в природата. 144 страници, мека корица.
Автори: Пол Стери, Джим Флег
Цена: 12 лв

29. Илюстрована енциклопедия “Скали и минерали” – за скалите и минералите, които са навсякъде около нас и удивителния им свят, изпълнен с цветна хармония. Богата информация с превъзходни илюстрации, придружени от допълнителни любопитни рубрики за история, експерименти, рекорди и обяснения на специфични термини. Изданието е предназначено за децата и техните родители. 64 страници, твърди корици
Цена: 16 лева

30. “Стайни растения” – практична енциклопедия. Тази енциклопедия е посветена на растенията, които ни заобикалят у дома или в офиса като дава ценни практически съвети как да изберем подходящите цветя и да им намерим най-доброто място, как да им окажем “ първа помощ”, как да се грижим за тях за да не боледуват. Книгата е с многобройни илюстрации на най-красивите растения. 192 страници, твърди корици.
Цена: 24 лева


КНИГИ ЗА ПРИКЛЮЧЕНИЯ СРЕД ДИВАТА ПРИРОДА:

31. ”Златни прилепи и розови гълъби”
- златните прилепи живеят на парче гола скала, наречено остров Родригес. И са на изчезване. На съседния остров Мавриций гнездят последните двойки розови гълъби. А един човек идва, за да им помогне да оцелеят. Това е писателят - шегобиец Джералд Даръл. 172 страници, мека корица.
Автор: Джералд Даръл
Цена: 5.9
0 лв

32. ”На лов за живи животни” - за първата експедиция на Джералд Даръл до Камерун, Западна Африка. Авторът разказва за многобройните си срещи с някои от най-интересните и вече изчезващи животни на Черния континент. 252 страници, меки корици
Автор: Джералд Даръл
Цена: 3 лв

33. ”Лов под върховете” (документални разкази) - "Дали пък удовлетворението от истинската част на лова - откриването, проследяването и надхитрянето - не носят благородното и очистващо преживяване за ловеца? ... закалката на тези преходи и самотни лутания изгражда истинския ловец. Те го научават на търпеливост, настойчивост и наблюдателност, самоконтрол и уважение към дивеча...."
Авторът Райчо Гънчев е сред обсъжданите в
ъв Форум Ловецъ (вижте най-доброто от него в секция "БГ Ловецъ") на dogbg.net и на страниците на нашия партньор - списаниетоБългарски ловецъ”.
Автор: Райчо Гънчев
Цена: 4.5
0 лв

dogbg.net 2006
 

 

 Библиотеката

2 "ДОБРОТО КУЧЕ. Книжка за малки стопани" от Линда Мороз
2011.01.21

2 Романът "МАРЛИ & аз" на Джон Гроуган за най-лошото куче в света, което дарява доброта на всички нас
2009.04.17

2 Книги на български език
2006.06.21

2 Добре дошли в нашата библиотека!
2006.01.06

2 Книги на английски език - екциклопедиите на издателство "REBO"
2006.01.06

2 Книги на английски език на издателство "GRANGE"
2006.01.06

2 Книги за дива природа от други издателства
2006.01.06