Начало
 Новини
 Коментари
 Любопитно
 Треньор
 БГ Ловецъ
 Библиотеката
 PET индустрия
 Ветеринар
 Обяви
 Хороскоп
 Роднините
 Разказахме ви...
 Услуги
 Организации
 БНКСТГ
 Ваймаранер клуб
 Пойнтер клуб
 Развъдници
 Правилници
 Конкурсът!
 Арт
 Глезотии
 Партньори
 Links
 За контакти

  

Lubimci

Hunting Network International

 

 Коментари

2 "МАРЛИ & АЗ" - ЕДИН ФИЛМ с любов към най-лошото куче в света, което събужда най-доброто у всички нас
2009.03.22

MARLEY & Mе! Eдин прекрасен филм идва на 27 март 2009 в България – филм, който трябва непременно да видите. Той е едновременно вълнуващ като приказка и съвсем реален, весел и безкрайно тъжен – защото такъв е животът на всеки от нас с любимото му куче: от деня, в който го вземе у дома, до деня, в който то си отиде завинаги. Един сериозен, истински филм за обичта на кучето към собственика му и (особено) обратното, за това как тази топлота и искреност променя завинаги живота на човека. Филмът продължава да се радва на невероятен интерес вече три месеца и привлича милиони зрители с истинската си история и естественост, със споделеното усещане за това какво е да имаш до теб куче (а и друг домашен любимец), който в един момент те напуска завинаги. И оставя в сърцето ти безкрайна тъга.
„МАРЛИ & Аз” е историята на американския журналист Джон Гроуган, неговата съпруга Джени и техния жълт лабрадор ретривър Марли, кръстен на певеца Боб Марли
(”...Боб или Марли? Май Марли ти харесва повече, нали?...”). Марли е изпълнен с неукротима и неизчерпаема енергия, която преобръща света на семейство Гроуган и променя живота им. Непоправим, неуправляем, спонтанен, избухлив и упорит, Марли гордо носи титлата „най-лошото куче в света”! И събужда най-доброто в хората около него.

На големия екран „МАРЛИ & Аз” е претворен от актьорите Оуен Уилсън, Дженифър Анистън и дузина жълти лабрадори в образа на Марли! A освен тях в снимките участват 3 кучила бебета-лабрадори, 11 от които са осиновени от екипа на филма! Сценарият на Скот Франклин и Дон Рос е прецизна адаптация на автобиографичната книга на Джон Гроуган, режисурата е дело на Дейвид Франкъл – познат ни от великолепния „Дяволът носи Прада”.
В „МАРЛИ & Аз”, макар и в съвсем мъничка роля, ще видите една известна актриса в неочаквана светлина: Катлийн Търнър (с характерния си дрезгав глас, но с черна къдрава коса, поведение на висш командващ офицер на рейнджъри, напълняла и изобщо изцяло променена) е треньор за общо послушание за кучета и собствениците им. Единственият случай, в който Марли посещава нейните часове, е, както можете да предположите, тотална катастрофа, която най-вероятно ще накара някои от вас да се разсмеят, а други – да си припомнят подобни случки със собственото им куче.

КУЧЕТАТА
във филма
Вижте няколко прекрасни кадъра от снимачната площадка:

Дженифър Анистън дълго се колебае дали да не осинови едно от кученцата, но все пак се отказва – нейните две кучета Норман и Доли са достатъчни за момента. „Тя беше много близо до осиновяването на кученце” – казва режисьорът Франкъл.


Е
дно от кученцата (горе отдясно) си почива в банята след снимките, правени през април и май при високи летни температури, което пък означава, че климатиците и изобилието от вода винаги са налице. Режисьорът казва: „Трябваше да сме сигурни, че кучетата няма да се задъхват по време на снимките!”

Дузина кучета се превъплъщават в образа на вече порасналия Марли във филма. Отляво виждате Клайд – звездата сред лабрадорите, който претворява непослушния Марли – да дърпа Анистън по време на часа за послушание на Катлийн Търнър. “Тук Клайд се развихри, не става дума за никаква игра, не сме го насочвали да тича накъдето и
да е” – казва  Дейвид Франкъл.

Клайд лудува на воля в полето пред камерата (долу вдясно): „Той е невероятен атлет.” Интервю с Клайд и неговия треньор Марк Форбс вижте в секция "Любопитно".


Звукът на клапата (снимката отдясно) подава сигал за следващия дубъл в сцената, в която малкият Марли разрушава част от гаража по време на гръмотевична буря. И въпреки, че три различни кучила лабрадори вилнеят в гаража за снимките, нито един от тях не постига „върховете” на непослушния хулиган Марли от истинския живот.

Марли на средна възраст (в образа му е лабрадорът Руди - на снимката отляво) е готов да посрещне децата на Гроуган на спирката на училищния автобус. Десет от единайсетте възрастни кучета, избрани да играят Марли в различни моменти от филма, са подбрани при много внимателен кастинг, за да могат да ги заменят.


Оуен Уилсън и неговият партньор Купър, който играе най-възрастният Марли, си почиват между снимките в прекрасен ден в полето някъде в Пенсилвания. „Купър не можеше да ходи много добре затова вместо да го местим, по-често дизайнерът по костюмите му правеше сянка на място” - казва Франкъл за 13-годишния лабрадор.


MARLEY & Mе на Коледа 2008
Премиерата на филма бе на 25 декември 2008 в първия ден на коледните празници едновременно в 3 480 киносалона в САЩ и Канада и постави абсолютен рекорд по приходи в деня на Рождество с $14.75 милиона само от продажби на билети. Предишният рекорд остава далеч назад като сума, а и във времето – премиерата на филма „Али” на 25.12.2001. До 17.03.2009
MARLEY & Mе вече има общи приходи от над $192 милиона. Предстои и излизането му на DVD и BD.„МАРЛИ & Аз” у нас
Премиерата е на 27 март 2009
в кината „АРЕНА” в страната.

За
dogbg.net „За кучетата и любимите им собственици” е чест, че сме медиен партньор на Александра филмс за този чудесен филм. Очакваме мнението на зрителите за Марли – в никакъв случай не пропускайте да се запознаете с Марли и семейство Гроуган. Среща, която ще си спомняте много дълго.

На пропускайте и чаровното интервю на лабрадора - разрушителна звезда на филма Клайд в секция "Любопитно".


                                       
                                       dogbg.net 2009
 

 

 Коментари

2 ДЖУЛБАРС и четириногите АНГЕЛИ - две истории за кучетата от Втората световна война (1941 - 1945)
2013.05.09

2 НЯКОИ коментари за ПРАВИЛНИКА за КУЧЕТАТА в София от 1882
2012.04.12

2 СИЙЗЪР МИЛАН - истинската история на "ГОВОРЕЩИЯ с КУЧЕТА"
2011.02.10

2 "МАРЛИ & АЗ" - ЕДИН ФИЛМ с любов към най-лошото куче в света, което събужда най-доброто у всички нас
2009.03.22

2 SUE THOMAS: F.B.Eye - една истинска история за хората, които са различни, и за кучетата, които им помагат
2009.01.19

2 ПОДАРИ НАДЕЖДА на куче в беда!
2008.11.12

2 ОТКРАДНАХА ми кучето!
2007.09.27

2 Проект "КОТКИТЕ" навърши ЕДНА ГОДИНА!
2007.04.18

2 КАК да снимаме малкото кученце
2007.04.01

2 ДОМАШНОТО КУЧЕ (Canis lupus familiaris)
Как да изберем най-подходящата порода куче

2007.01.19

2 КАК ДА ИЗБЕРЕМ ИМЕ и да регистрираме развъдник за кучета
2006.08.30

2 Откриването на ловен сезон 2006
ЛЕКИ НАПЪТСТВИЯ за млади ловци

2006.08.12

2 Годината на огненото куче!
2006.02.06

2 КРИЗАТА в Онтарио или за кого бие камбаната?
2005.12.04

2 НАЦИОНАЛЕН ветеринарен конкурс "ПРЕПОРЪЧАЙТЕ НИ ЛЕКАР!" продължава!
2005.11.20

2 Празнуваме своя втори рожден ден!
2005.03.30

2 Добре дошли в новия ни дом в Интернет!
2004.10.20

2 ЗАЩИТАВАЙКИ правото си да притежаваш оръжие
2004.08.02