Начало
 Новини
 Коментари
 Любопитно
 Треньор
 БГ Ловецъ
 Библиотеката
 PET индустрия
 Ветеринар
 Обяви
 Хороскоп
 Роднините
 Разказахме ви...
 Услуги
 Организации
 БНКСТГ
 Ваймаранер клуб
 Пойнтер клуб
 Развъдници
 Правилници
 Конкурсът!
 Арт
 Глезотии
 Партньори
 Links
 За контакти

  

Lubimci

Hunting Network International

 

 Партньори

2 Нашият СТАР / НОВ медиен партньор - Радио СТАРА ЗАГОРА
2008.12.12ИСТОРИЯТА

На 20 май 1936 г. Сирак Скитник издава разпоредба, според която: ”Съгласно заповедта на г-н министъра да се започне редовно програмно предаване от Студио Стара Загора на обед и вечер “.
И така на тази дата точно преди 70 години на картата на България се  появява първата извънстолична радиостанция. Любопитното е, че още тогава нарежданията са за “разнообразна, жива и актуална програма” - линия, която продължава и до днес.
Първоначално са се излъчвали сказки и музика, но към  края на 1939 г. се появява и постоянната рубрика „Новини”. През следващите години програмата на Радио Стара Загора е едночасова, като препредава и програмата на радио София.
Прескачаме един доста голям период от време, белязан с характерната идеология и предавания, свързани с изпълнени петилетни планове, тъкачки –многомашиннички и т.н., за да стигнем до януари 1994 г. - програмата вече е 13-часова, а от 1996 г. - 18-часова.
През всичките тези години в радиото е събран огромен музикален фонд. Във фонотеката му се съхранява и най-пълният музикален архив на най-старата опера в провинцията - Старозагорската.
Радио Стара Загора подготвя и реализира националната програма „ПО ПЪРВИ ПЕТЛИ” на БНР всеки четвъртък от 04.00 до 06.00ч.

АУДИТОРИЯТА
Радио Стара Загора покрива 1/3 от територията на страната
и се излъчва на честоти FM 88.3 MHz и AM 873 KHz. Обхваща градовете Стара Загора, Нова Загора, Сливен, Ямбол, Бургас, Димитровград, Хасково, Кърджали, Пловдив, Смолян, Габрово, Велико Търново с близо 4 милиона слушателска аудитория. Без съмнение радиото е информационен лидер за Южна и Югоизточна България със собствени кореспонденти в Ивайловград, Кърджали, Казанлък и Ямбол.

В Internet
Радиото е модерно и е в крак с технологиите на 21 век. Приятно е, че не пренебрегва и влиянието на
Internet. А така разширява и аудиторията си, защото Internet потребителите имат възможност да слушат програмата online. Редовно актуализиращата се web страница на Радио Стара Загора е на адрес: www.radio-sz.net

ЕКИПЪТ
Екипът е ентусиазиран и очарователен – можете сами да се убедите в това като погледнете снимките им, публикувани в Интернет. Те ни оказаха ценни съдействие при подготовката на нашата втора (след ДАРИК радио) поява в ефира.

ПРЕДАВАНИЯТА
24-часовата програма на Радио Стара Загора е изпълнена с много разнообразни предавания и информационни блокове. Особено ни хареса името на рок класацията „Черната овца”:) Е, любима песен – какво да се прави!
Но за нас представляват особен интерес 2 от тях, защото точно в тях се включват със свой блок електронното ни списание ”За кучетата и любимите им собственици” www.dogbg.net и проект “КОТКИТЕ” в печатния и в
Internet варианта си www.catbg.net

Предаването „СЪБОТА сутрин“ (6.00 – 10.00)
Ако четири часа ви се виждат много за едно предаване, чакайте да чуете колко неща може да се включат в това време – така започва представянето на „Събота сутрин” на страницата на радиото в Internet... И
стигаме до момента в предаването (между 8.10 и 8.30), в който водещите отделят внимание на домашните любимци с атрактивно интервю, касаещо отглеждането или ежедневието на героя на рубриката. Чуйте сигнала на предаването тук:)!
Ето тук се намесихме ние. Вече повече от две години в близо 200 съвместни рубрики ви разказваме много забавни неща от безкрайния доброжелателен свят на кучетата (и техните роднини), понякога даваме и идеи на водещите за някои ветеринарни консултации.
Раздаваме големи награди за правилен отговор на смислен въпрос, свързан с кучетата и техния начин на живот, здраве и уют. Същото правим и за домашните котки. НО! Говорим не само за котките у дома, а и за диви котки – малки и големи, съществуващи и изчезнали. Сигурни сме, че ако още не сте ни слушали, е време да го направите. Ще ви бъде интересно!

Предаването „АЛО, здравейте!“ (21.00 – 23.00)
Ето какво разказва екипът на Радио Стара Загора за това предаване: "Вече почти пет години всяка делнична вечер от 21.00 до 23.00 ч. водещите на предаването представят любопитна гледна точка към популярна или пък нестандартна тема в първите 60 минути ефирно време. Игра и преглед на най-забавните новини от деня – това е приоритетът на втория час на “Ало, здравейте!”, където слушателите отново са активна част от ефирa в избора на песен на вечерта в слушателската музикална класация. Водещите Мария Стефанова, Таня Иванова, Деница Шивачева, Теодора Иванова, Тошка Събева, Юлиан Ананиев  и Силвина Танчева Ви предупреждават с усмивка: ”Доброто настроение е заразно! А новите познанства – гарантирани!”."
Чуйте сигнала на предаването тук:)!
Някъде в началото на втория час на предаването (от 22.10 до 22.30) всеки вторник слушателите на Радио Стара Загора ще трябва да отговарят на смислени и сложни (често) въпроси, свързани със света на кучетата и ловците, както и с диви котки и дива природа.
Ако сте редовни посетителите на нашите електронни списания в
Internet www.dogbg.net и www.catbg.net, това в 99% от случаите ще ви помогне да намерите правилните отговори. 
Наградите ще са големи и, за разлика от тези в сутрешния блок на „Събота сутрин”, ще са за ловците - собствениците на кучетата и/или котките (не е задължително, обаче, да сте ловец, за да отговорите правилно на някой любопитен въпрос, свързан с лова). Ще можете да спечелите наистина много интересни неща. А какви са те?

Слушайте ни по Радио Стара Загора във вторник вечерта на честоти
FM
88.3 MHz или AM 873 KHz
и ще разберете! А ако сте извън неговия обхват, слушайте ни
online на адрес: www.radio-sz.net 


                                  dogbg.net 2006
- 2008

 

 

 Партньори

2 Нашият СТАР / НОВ медиен партньор - Радио СТАРА ЗАГОРА
2008.12.12

2 НОВИЯТ ни медиен партньор и приятел:
ХОБИ ТВ - първият български канал за кучета, лов и риболов

2007.04.28

2 Отново за списание "МОЯТ ПРИЯТЕЛ КУЧЕТО"
2006.11.18

2 Списание "БЪЛГАРСКИ ЛОВЕЦЪ"
2006.10.02

2 Предаването "Внимание: животни!" по ДАРИК радио
2006.10.01