Начало
 Новини
 Коментари
 Любопитно
 Треньор
 БГ Ловецъ
 Библиотеката
 PET индустрия
 Ветеринар
 Обяви
 Хороскоп
 Роднините
 Разказахме ви...
 Услуги
 Организации
 БНКСТГ
 Ваймаранер клуб
 Пойнтер клуб
 Развъдници
 Правилници
 Конкурсът!
 Арт
 Глезотии
 Партньори
 Links
 За контакти

  

Lubimci

Hunting Network International

 

 Хороскоп

2 ТЕЛЕЦ (21 април - 21 май)
2013.04.21

Това е много сложен за човека психотип кучета. Родените под знака на телец са много упорити, големи собственици, материалисти и любители на похапването. Към тях е напълно безполезно да се прилага сила. По тази причина неопитните собственици или развъдчици често стават „куче на своето куче”, а кучето – собственик на своя собственик. Не можете да пречупите родените под този зодиакален знак. Трябва някак да успеете да ги „моделирате”, да измислите нещо много интересно и важно за кучето ви. И тогава ще имате не само прилежен ученик, но и стремящо се към постоянно обучение куче. Телецът учи бавно, но сериозно. Не понася бързането. Наследеният може да придаде на характера му упоритост и настойчивост, толкова необходими на мнозина. Все много важни качества за работещо или спортуващо куче.
Кученцата – телец са много влюбчиви, ласкави, миролюбиви, у дома се погаждат с всички животни, приятелски се отнасят към други кучета. Но винаги са подчертано собственически настроени и яростно пазят своето място в къщи или на двора.
Телецът е прекрасен страж, верен на собственика си, никой няма да смее да го обиди, а той никого няма да пусне да влезе.

Като цяло кучетата – телец са здрави, енергични, достатъчно издръжливи, въпреки, че не обичат много да тренират, а физическите натоварвания ги ... натъжават;) Те са противници на всякякви ноновъведения, не понасят промени в мястото за разходка или маршрута към него. И макар да са добри и ласкави, търпеливи и толерантни, доведени до състояние на ярост стават неуправляеми и направо опасно защото по-леко от другите кучета понасят болката. Освен това са склонни към напълняване и алергии. Необходима им е диета и активен начин на живот.

Кучето – телец е мирно същество, необходимо е наистина много време, за да го накарат хора или кучета „да излезе от кожата си”. Но ако е прекалено силно раздразнено, в съкрушителния си гняв то няма да се спре пред нищо. Но никога няма да бъде инициатор на шумни игри и бъркотия, да не говорим за скандали.
Телците в повечето случаи са истински собственици и дори „плюшкини” – те събират и си пазят у дома стари кокалчета и играчки, скъсани чорапи... Най-голямата им страст са опаковките – те могат с часове да си играят с кашона от телевизора като, например, се опитват да се настанят в него. Ако зависи от тях, ще напълнят апартамента ви със стари кашони, кутии, спукани топки и разни интересни опаковки.
Кучетата – телец имат вродена любов към мънички деца и без всякакво обучение прекрасно се справят с ролята на верни телохранители. Но тук се крие и проблем: телецът по рождение е супер страж и неговото фанатично отношение към служебните му задължения може да създаде на околните някои неприятности.Героят на нашия хороскоп обича да си полегне на прага, затова най-подходящите места за него са селскостопанските постройки във фермите в селски местности.
За разлика от представителите на зодия овен, кучето – телец няма нужда от специално пространство за изразходване на излишна енергия – то не страда от свръхактивност. Но много обича свежия въздух и ненавижда да има асфалт и бетон под лапите си – още един довод в полза на пребиваването му извън града. Трудно е да си представите нещо, което може да го зарадва повече от откритите пространства. При кучетата от тази зодия зовът на земята е толкова силен, че могат да са навън 24 часа в денонощието независимо дали е прекрасен слънчев летен ден или мъглива дъждовна есенна нощ. Без съмнение през зимата предпочитат да са на най-топлото място у дома – в краката на собственика си до огъня или на удобна мека постелка. Кучетата, родени под този зодиакален знак, обожават своя дом и семейството си. Те много трудно понасят преместване и трябват наистина сериозни причини, за да променят навиците си.
Може би благодарение на уникалната си съсредоточеност, тези кучета обикновено са много послушни. Само при обучението им не забравяйте, че не обичат да бързат.

Кучетата - телец са великолепни родители, много чувствителни и внимателни към потомството. Те винаги облекчават работата на собственика си в грижите за кучилото.

МАЛКИТЕ кученца
Малкият телец носи на своя стопанин много повече радост, отколкото огорчение. Повечето кученца са много спокойни, даже бавни и, за разлика от родените под знака на овен, не водят постоянна битка за надмощие. Но и не обичат промени в новия си дом. Всички телци, независимо от пола си, за много нежни създания – те се  нуждаят от много любов и ласки от собствениците си. А съществеменно съвсем не са сговорчиви, не можете да ги накарате да правят каквото си искате – дори не си струва да опитвате.
Малките кученца – телец предпочитат да спят на удобни места, често избират за тази цел дивана на собственика. Имат сконност да преяждат, а това води до заболявания на стомашно-чревния тракт. Имайте това предвид.
Телците не обичат да рискуват и се отнасят с недоверие към всичко ново. За разлика от стрелците, те едва ли биха се втурнали да гонят пеперуди – наследствената памет ще им подскаже, че в такава ситуация трябва да се опасяват от ужилване от стършели или оси.
Кучетата от тази зодия са консервативни – на тяхно разположение трябва да се намират „личните” им вещи: панички, постелка, повод и нашийник. Не си струва без причина да ги сменяте с нови. Още докато е мъничко, трябва да научите кученцето – телец да дава по команда всеки предмет. Ако е свикнало с това още в детството си, кучето ще го запомни трайно, а това много ще улесни съвместното му съществуване с човека.
Изобщо кученцата – телец възприемат всичко ново, всяка инфомация отвън малко предпазливо, но не припирайте своя възпитаник – той помни всички усвоени навици. Не трябва да го „притискате”, за да постигнете изпълнението на някаква команда или трик – няма никаква полза. Можете да използвате само един метод – с любов, ласка и логика.

ОБУЧЕНИЕ
Преди да започнете да обучавате куче – телец, припомнете си, че той мисли бавно и не обича бързите движения. Запасете се с търпение. Недостатъците на родените под този знак са продължение на достойнствата им. На заниманията цялото внимание на кучето е съсредоточено само в собственика му, то изобщо не се интересува от своите събратя. В основата на обучението му трябва да бъде логиката без никакъв натиск и притеснение. Най-добрите резултати при телците се постигат с постоянни, планомерни тренировки. Съставете си предварителен план, прочетете необходимата литература, занимавайте се ежедневно на равни интервали няколко пъти през деня. Подавайте командите винаги по един и същи начин, с еднаква интонация и сила на гласа. Груповите занимания с опитен треньор също дават добри резултати.
Типичният телец ненавижда заповедите, но обича нежността. Грубостта му пречи. Виковете и резките гласове няма да постигнат никакъв резултат – телецът просто ще се заинати и дори ще си затвори очите. Затова от собственика се изисква дипломатичност. Телецът ще се разбунтува, ако със сила го заставите да прави това, което не иска. Или ще стане тих и печален. А вие съвсем не сте искали това, когато сте започнали тренировките, нали?
Кучетата – телци често считат, че обучението си е тяхна, съвсем лична работа. Затова толкова много не обичат да работят „за публиката”. Или „публиката” трябва да помни, че телецът няма нужда от съветите на трети лица по време на тренировка. Напълно достатъчно е вашето мълчаливо одобрение и възхищение.

ЗДРАВЕ
Не случайно символът на зодията е бик.
Затова и у повечето кучета има много „бичи” черти: едри кости, широко, здрави телосложение, твърда козина. Роденото под този знак животно е много чистоплътно и обича собственика му да го четка и реши. Повечето телци има тъмни, големи и кръгли очи. Характерът и темпераментът им са предопределени на хормонално ниво. Към най-честите им заболявания можем да отнесем бъбречните – пясък и камъни. Те изискват постоянна диета и редовно наблюдение от ветеринарен лекар.
Кучетата зодия телец са предразположени и към болести на репродуктивната система. Все пак основният им проблем си остава свръх теглото, което често отключва другите здравни проблеми. Но внимателният собственик може успешно да се пребори с излишните килограми на своя любимец като правилно и рационални съставя ежедневното му меню.

Съвместимост с другите зодиакални знаци
По-лесно е да се общува с кучето-телец, отколкото с овена. То не създава особени конфликти с други животни. Неговият спокоен нрав изключва агресията, но винаги може да даде подходящ отпор на по-войнствените знаци в случай на необходимост. Телците се разбират с родените под знаците на лъв, телец, стрелец, везни и риби. А след няколко неминуеми стълкновения с водолеите е възможно да създадат съвсем лоялни отношения.

И така...
Ако ви е нужен спокоен, уравновесен и солиден домашен любимец, който обича децата, то, най-вероятно, кучето – телец ще е правилен избор. Чудесно, нали? То е малко инат, понякога може да се ядоса, но е сантиментално, обича леката, мелодична музика и разкоша. Обожава да похапва. Рядко боледува, но дълго и трудно се лекува.
Ще намерите истински приятел, особено ако и вие най-много от всичко на света държите на собствения си дом, винаги спазвате навиците си и държите на постоянството.
 

 

 Хороскоп

2 ЛЪВ (23 юли - 23 август)
2013.07.23

2 РАК (22 юни - 22 юли)
2013.06.22

2 БЛИЗНАЦИ (22 май - 21 юни)
2013.05.22

2 ТЕЛЕЦ (21 април - 21 май)
2013.04.21

2 РИБИ (21 февруари - 20 март)
2013.02.21

2 ВОДОЛЕЙ (21 януари - 20 февруари)
2013.01.21

2 КОЗИРОГ (22 декември - 20 януари)
2012.12.22

2 СТРЕЛЕЦ (23 ноември - 21 декември)
2012.11.24

2 CKOPПИОН (24 октомври - 23 ноември)
2012.10.24

2 ВЕЗНИ (24 септември - 23 октомври)
2012.09.24

2 ДЕВА (24 август - 23 септември)
2012.08.24

2 ОВЕН (21 март - 20 април)
2012.03.21

2 КУЧЕТО И КОТЕТО като окултни знаци
Как да тълкуваме значенията на домашните си любимци

2007.03.22