Начало
 Новини
 Коментари
 Любопитно
 Треньор
 БГ Ловецъ
 Библиотеката
 PET индустрия
 Ветеринар
 Обяви
 Хороскоп
 Роднините
 Разказахме ви...
 Услуги
 Организации
 БНКСТГ
 Ваймаранер клуб
 Пойнтер клуб
 Развъдници
 Правилници
 Конкурсът!
 Арт
 Глезотии
 Партньори
 Links
 За контакти

  

Lubimci

Hunting Network International

 

 Хороскоп

2 БЛИЗНАЦИ (22 май - 21 юни)
2013.05.22

Не можете да скучаете с куче – близнаци. Това са обаятелни четириноги създания, на които просто не е възможно да не обърнете внимание, независимо от породата им; кучета за тези, които никога няма да се уморят да обичат домашния си любимец и да се занимават с него.
Кучето – близнаци има нужда постоянно да се чувства обичано и приласкано. То не понася самотата. Можем да го опишем с 3 думи: лекомислие, чувствителност и емoционалност. То  е непредсказуемо в своите променящи се
намерения и настроения и притежава удивителната способност да сменя „в движение” поведението си като ту се съобразява със ситуацията, ту прави всичко наопаки.
Кучето – близнаци е склонно към измами! С искрено изражение на невинност и непорочност на муцунката си ще стои посред стаята, през която сякаш е преминал ураган, и ще търси заедно с вас изчезналите кремвирши. Но това не означава, че няма съвест. То просто е умно, енергично, дръзко в постъпките си, тъй като бързо взима решения – а това е резултат от интелекта и изобретателността му.
Собственикът на такова куче с некучешки ум трябва да му намери достойно занимание т.е. да насочи интелектуалната му енергия в подходящата посока. Близнаците възприемат всичко нова с лекота и се поддават на дресировка, ако считат това за необходимо.  

Кученцата – близнаци са неуморими, емоционалността им се проявява като боязливост или нервност, но това не им пречи да са жизнени, любознателни и ловки. Трябва започнат обучението си отрано, за да се укроти вродената им свръх подвижност. Но не трябва да ги претоварвате с физически упражнение - те бързо се изморяват. Трябва внимателно да ги учите да свикват с водата – те не я понасят. Това са топлолюбиви кучета, които често мръзнат и се простудяват, особено през зимата, защото много обичат да лаят. Трябва им много движение.
Кучетата – близнаци обичат да придружават собственика си в пътувания и туристически походи, въпреки, че не са твърде привързани към него и с лекота могат да си харесат друг човек, който си е поиграл с тях или ги е примамил с нещо интересно. Те често се губят и не се връщат при собственика си.  
Подвижност – това е основната черта на близнаците, която трябва да имате предвид при избора си. Защото нерядко свръх подвижните, даже малко нервни кучета може да са уморителни и да предизвикват раздразнение.
Близнаците се интересуват от всичко, те са буквално „на всяка манджа мерудия”. Но е трудно да се намерят по-подходящи кучета от тях за аджилити или надбягвания – на тренировките или състезанията те сякаш са наелектризирани и ви се струва, че всеки момент ще стане късо съединение! Тези кучета привестват всичко ново и необичайно независимо дали става въпрос за купения наскоро за тях нашийник или за непознатия, влизащ в дома ви. Охранителният инстинкт не е характерен за кучетата – близнаци, често не можете да ги познаете – дотолкова се променят, докато се стараят се да угодят на всички гости еднвоременно. Те са истински актьори и във всяка компания се държат различно – същински хамелеони, които точно определят ритъма на общуване и без труд се включват в него.
Независимо от породата си, вашето куче от тази зодия е истински дипломат: то моментално определя настроението на собственика си. Никога не допуска грешка и водено от Меркурий няма да ви досажда с игрите си, ако не сте в настроение. Обичащо ласките, то е много деликатно по природа.Близнаците може да са най-добрите кучета в света за абсолютно всеки – но само за 2 часа. Повече време те просто нямат, търсейки нови впечатления, нови срещи, нови хора и кучета. Родените под този знак предпочитат бързия галоп пред всичко друго – затова са идеална компания за сутрешен джогинг.
Кучетата – близнаци се адаптират еднакво добре както към градски, така и към селски живот, но, разбира се, предпочитат града с неговите тълпи от хора, променяща се обстановка и шум. Чувстват се отлично както в мънички ергенски апартаменти, така и в просторни елегантни мезонети – важното е около тях да цари атмосфера на доброжелателност и любов. Но не рискувайте да ги оставяте само в стая дори за кратко. Близнаците не обичат затворени пространства и затворената врата може да ги докара до изстъпления. Те може да предприемат всякакви неочаквани действия, за да се измъкнат от „изолатора”. Така, че е най-добре вратите на стаите в дома ви винаги да са отворени.
Към неприятните особености на характера на кучетата от тази зодия може да добавим желанието и стремежа шумно и продължително да лаят по повод и без повод. Нещо повече, те просто са нещастни, ако не лаят и не се движат непрекъснато. Но пък ревността им е напълно непозната (утешително ли е това?). Без страх можете да донесете в дома им други животинки включително котки или лаещи събратя. Единственото, което ви заплашва, е шумна и вихрена бъркотия. Близнаците прекрасно се вписват в детските игри, но дори и на шега никога не биха си позволили да наранят или уплашат детето.
Родените под никой друг зодиакален знак не се отнасят с по-голяма топлота към собственика си, ако той е представител на противоположния пол! Това е една от тайните на успешната им дресировка.
Още една характерна черта – много са претенциозни в храненето. Много е трудно да им се угоди и мнозина от собствениците им се оплакват от лошия апетит на любимците си.

Близнаците – родители честичко предоставят на своите чеда далеч повече свобода, отколкото е необходимо. Защото всеки ден им е нужно нещо ново, а тук какво ... хранене и ежечасно близане на малките. Затова е необходим ненатрапчив, но постоянен контрол от страна на собственика. И, честно казано, близнаците съвсем не са образец на майчинството.

МАЛКИТЕ кученца

Движение, движение и още 100 пъти движение – това е основната черта на кученцата – близнаци. Появили се в дома ви, те с еднакво доверие ще се отнасят към всички в семейството, което много улеснява процеса на възпитание. Като имате предвид тяхната неуморимост, енеобходимо да им дадете колкото може повече различни играчки – в противен случай ще пострадат вещите ви. Малките близначета трудно се поддават на първоначално обучение. Заниманията ви не трябва да бъдат дълги защото кученцето бързо ще се умори. Не използвайте никаква принуда – близнаците не могат да се похвалят със здрава нервна система, затова и често лаят без причина. Колкото по-рано свикнат с нашийника, толкова по-добре. Но за да не стане нещастие, не изпускайте от очи кученцето, докато се учи да е с нашийник – може да се задуши.
Кученцата – близнаци има нужда от нови впечатления всеки ден – затова, колкото и да сте заети, избирайте време за разходки на многолюдни места и не пестете пари за нови играчки. Разходките ви трябва да са достатъчно чести и продължителни, за да може кученцето да изразходва енергията си.

ОБУЧЕНИЕ

Кучетата-близнаци обичат заниманията в компания. Индивидуалните уроци не им подхождат защото действената им натура търси постоянно общуване. За да привлечете вниманието му са необходими много усилия – та нали наоколо има толкова други интересни неща! Близнаците са много съобразителни и схващат всичко „в движение”. За тях е мнгоо важно да научат колкото се може повече и по-бързо. И още е усвоили както трябва първата команда, вече са изпълнени с желание да преминат на следващата. Вашето куче е способно да прави едновременно няколко неща: отначало той прекрасно усвоява и изпълнява командата, но след няколко повторения бързо губи интерес към нея. Затова е много важен индивидуалният подход при обучението – редуването на нови методи и команди с повторението на вече наученото.

Здраве

Деликатната натура на близнаците често е атакувана от различни болести – сериозни и не особено сериозни. Основните проблеми са
при костите и ставите – затова артритите и дисплазията са много често срещани при тези кучета. Не е особено здрава и стомашно-чревната им система. Близнаците сравнителни често имат много нежна и чувствителна кожа и не трабва да стоя дълго на слънце – възможно е образуването на пигментни петна по муцуната и дори екземи. Срещат се и заболявания на кръвта. Както виждате близнаците далеч не са най-здравият зодиакален знак. Освен всичко друго често имат и слаба имунна система.

Съвместимост с другите зодиакални знаци

Родените под този знак има добри взаимоотношения с повечето животни, но понякога се случват проблеми с бавните, флегматични създания. Най-подходящи са комбинациите с лъв, стрелец и везни,
рак, скорпион, водолей и овен. Но не трябва да се срещат с представители на дева – конфликтите просто са неизбежни.


И така...
Ако искате активно, енергично създание, което ще изпълни целия ви живот, кучето – близнаци с блясък ще се справи с такава задача. Но ако често ще ви се налага да оставяте кучето само и заключено, близнаците не са за вас. Тези кучета са най-подходящи за спортни натури с повече свободно време.
 

 

 Хороскоп

2 ЛЪВ (23 юли - 23 август)
2013.07.23

2 РАК (22 юни - 22 юли)
2013.06.22

2 БЛИЗНАЦИ (22 май - 21 юни)
2013.05.22

2 ТЕЛЕЦ (21 април - 21 май)
2013.04.21

2 РИБИ (21 февруари - 20 март)
2013.02.21

2 ВОДОЛЕЙ (21 януари - 20 февруари)
2013.01.21

2 КОЗИРОГ (22 декември - 20 януари)
2012.12.22

2 СТРЕЛЕЦ (23 ноември - 21 декември)
2012.11.24

2 CKOPПИОН (24 октомври - 23 ноември)
2012.10.24

2 ВЕЗНИ (24 септември - 23 октомври)
2012.09.24

2 ДЕВА (24 август - 23 септември)
2012.08.24

2 ОВЕН (21 март - 20 април)
2012.03.21

2 КУЧЕТО И КОТЕТО като окултни знаци
Как да тълкуваме значенията на домашните си любимци

2007.03.22