Начало
 Новини
 Коментари
 Любопитно
 Треньор
 БГ Ловецъ
 Библиотеката
 PET индустрия
 Ветеринар
 Обяви
 Хороскоп
 Роднините
 Разказахме ви...
 Услуги
 Организации
 БНКСТГ
 Ваймаранер клуб
 Пойнтер клуб
 Развъдници
 Правилници
 Конкурсът!
 Арт
 Глезотии
 Партньори
 Links
 За контакти

  

Lubimci

Hunting Network International

 

 Коментари

2 Проект "КОТКИТЕ" навърши ЕДНА ГОДИНА!
2007.04.18

Дами и господа,
Ето, че на 16.04.2007 нашият проект "КОТКИТЕ" навърши една година. Както ви обещахме, в него си говорим за котки - малки и големи, диви и домашни, застрашени от изчезване или вече изчезнали. Благодарим на всички посетители на dogbg.net за голямата подкрепа и интерес към дивите (е, и към домашните) котки. Сигурни сме, че и занапред ще откривате много интересни четива в www.catbg.net! А за какво са те?

За дивите представители на семейство „КОТКИ”...
Силни, красиви, грациозни и безмилостни – хищниците, от които повечето от нас се възхищават, но които междувременно продължаваме да унищожаваме. Те са част от красотата и екологичното равновесие в дивата природа.
По Земята все още има невероятни места, където можем да видим истинската, недокосната от разрушително човешко присъствие естествена среда на местообитание на дивите котки. Ще ви разказваме за резервати и охранявани територии, за програми за защита на редки растения и животни на различни организации от типа на Световния фонд за защита на дивата природа (WWF). Но не очаквайте да четете отново за най-популярните места като резерватите „Серенгети” или „Крюгер”. Не, заедно с вас ще се разхождаме из съвсем други кътчета на Земята. Ще ви подскажем и как можете да ги посетите наистина.
Ще ви представяме в целия им блясък видовете диви котки – тигри, леопарди, ягуари, кугуари, рисове, барсове и още много, много други хищни котки, живяли и живеещи на планетата ни. Ще ви разказваме за начина им на живот и за съжителството им с другите диви животни.
Ще ви показваме и някои невероятни снимки, като ето тези на гмуркащия се бял бенгалски тигър, направени през 1984 г. от Сергей Бидун
и открити от една много мила приятелка на проект "КОТКИТЕ" Елизабет Асенова!:)) Благодарим! Можете да видите снимките и големи!


Котките са хищниците с най-голямо влияние в човешката цивилизация. Според учените малките котки са одомашнени най-напред в древен Египет преди около 5000 години. А големите диви котки са почитани и обожествявани по цял свят. Грацията и интересният рисунък на фигурите по козината на различните хищни котки оказват огромно влияние в изящните и приложните изкуства, във високите технологии и модата. Ще си говорим за археология и история, за геология и палеонтология, за скъпоценни и полускъпоценни камъни като тези толкова красиви тигрови очи на снимката, за етно интериор и обзавеждане.

Да не пропускаме домашните котки...
Ще ви разказваме за
всичко, свързано с тяхното здраве, правилно отглеждане и уют. Както и за интересни събития и организации по света, свързани с котките. Ще ви представяме различните породи котки и специфичните особености при отглеждането им. Ще се стремим да публикуваме много разнообразна информация от света на фелинологията  така, както правим това за любимите ни кучета в електронното списание "За кучетата и любимите им собственици" www.dogbg.net


                         Накратко казано: говорим си за котки!

Както вече знаете, проект „КОТКИТЕ” обхваща едновременно 3 медии: Internet, печатно издание и радио рубрика.
На адрес: www.catbg.net ще откриете много полезна и интересна информация за домашните котки и за дивите котки и природата на Земята. Online списанието „КОТКИТЕ” не дублира печатното издание и е съобразено със специфичните изисквания на Internet аудиторията. www.catbg.net се актуализира на 2-3 дена, а при повече интересни материали – и всеки ден. На разположение на посетителите ни вече са около 180 статии за домашни и диви котки!

Печатното издание „КОТКИТЕ” е двумесечно - пилотният брой 1 е с обем 84 страници. За съжаление 2 пъти имахме лош късмет с партньори и за момента все още не можем да осигурим стабилното финансиране на печатната част на проекта ни. НО разботим все така интензивно за търсенето на нови партньори и рекламодатели, които искат да гледат напред в переспектива от поне 2 години!
В списанието ще разглеждаме темите за домашните котки и дивите котки  от най-различен ъгъл и в най-разнообразен контекст. Разбира се, ще ви даваме и идеи къде да потърсите допълнителна информация в Internet. Със сигурност ще откриете и някои съвсем неочаквани неща, за които и не сте се замисляли, че зад тях стоят пак диви, хищни и красиви котки:)

Радио рубриките на проект „КОТКИТЕ”
Едната от тях можете да слушате всяка неделя сутрин между 7.00 и 8.00 в предаването „Внимание: животни!” по ДАРИК радио. А два пъти месечно ще имаме и рекламна аудио игра, която редуваме с тази на електронното списание "За кучетата и любимите им собственици" - разбира се, и двете игри ще са отново с големи награди!
От 7.10.2006 г. www.dogbg.net и www.catbg.net стартираха 2 съвместни рубрики с Българското национално радио (БНР) чрез своята най-голяма и най-стара регионална станция Радио СТАРА ЗАГОРА.
Рубриките н
и се излъчват всяка седмица във вторник вечерта от 22.05 до 22.30 в предаването „Ало, здравейте!” и в събота сутрин от 8.10 до 8.30 в развлекателния блок „СЪБОТА сутрин”. Радио Стара Загора обхваща места в страната, където ДАРИК радио е със ниска слушаемост по чисто технически причини: слаб сигнал, който се заглушава от мощни и много качествени турски радио станции. За първите 6 месеца заедно с екипа на Радио СТАРА ЗАГОРА (www.radio-sz.net) отчитаме изключително голям интерес от слушателите от цяла Югоизточна България. Предаванията ни по ДАРИК радио и по Радио Стара Загора покриват между 4 и 5 милиона души аудитория в цялата страна.
Подробно представяне на най-старата извънстолична радиостанция в България можете да прочетете в секция "Партньори", а записи от някои от най-хубавите ни съвместни предавания можете да чуете в секциите "Ваймаранер клуб", "Пойнтер клуб", "Ягд териер клуб" и "Новини".

Надяваме се, че котките (особено дивите:) ще намерят сред вас своите нови приятели – наши читатели и слушатели!

                           
                                   dogbg.net 2006 - 2007
 

 

 Коментари

2 ДЖУЛБАРС и четириногите АНГЕЛИ - две истории за кучетата от Втората световна война (1941 - 1945)
2013.05.09

2 НЯКОИ коментари за ПРАВИЛНИКА за КУЧЕТАТА в София от 1882
2012.04.12

2 СИЙЗЪР МИЛАН - истинската история на "ГОВОРЕЩИЯ с КУЧЕТА"
2011.02.10

2 "МАРЛИ & АЗ" - ЕДИН ФИЛМ с любов към най-лошото куче в света, което събужда най-доброто у всички нас
2009.03.22

2 SUE THOMAS: F.B.Eye - една истинска история за хората, които са различни, и за кучетата, които им помагат
2009.01.19

2 ПОДАРИ НАДЕЖДА на куче в беда!
2008.11.12

2 ОТКРАДНАХА ми кучето!
2007.09.27

2 Проект "КОТКИТЕ" навърши ЕДНА ГОДИНА!
2007.04.18

2 КАК да снимаме малкото кученце
2007.04.01

2 ДОМАШНОТО КУЧЕ (Canis lupus familiaris)
Как да изберем най-подходящата порода куче

2007.01.19

2 КАК ДА ИЗБЕРЕМ ИМЕ и да регистрираме развъдник за кучета
2006.08.30

2 Откриването на ловен сезон 2006
ЛЕКИ НАПЪТСТВИЯ за млади ловци

2006.08.12

2 Годината на огненото куче!
2006.02.06

2 КРИЗАТА в Онтарио или за кого бие камбаната?
2005.12.04

2 НАЦИОНАЛЕН ветеринарен конкурс "ПРЕПОРЪЧАЙТЕ НИ ЛЕКАР!" продължава!
2005.11.20

2 Празнуваме своя втори рожден ден!
2005.03.30

2 Добре дошли в новия ни дом в Интернет!
2004.10.20

2 ЗАЩИТАВАЙКИ правото си да притежаваш оръжие
2004.08.02