Начало
 Новини
 Коментари
 Любопитно
 Треньор
 БГ Ловецъ
 Библиотеката
 PET индустрия
 Ветеринар
 Обяви
 Хороскоп
 Роднините
 Разказахме ви...
 Услуги
 Организации
 БНКСТГ
 Ваймаранер клуб
 Пойнтер клуб
 Развъдници
 Правилници
 Конкурсът!
 Арт
 Глезотии
 Партньори
 Links
 За контакти

  

Lubimci

Hunting Network International

 

 Хороскоп

2 ДЕВА (24 август - 23 септември)
2012.08.24

Приятно е да имаш у дома куче-дева. То лесно се подчинява на дисциплина и обучение, умно е, не се поддава на чужди влияния, смело защитава своите собственици.
Кучетата, родени под знака Дева, имат чувство за дълг ... и за вина, ако са направили нещо забранено. Е, вината им не е изписана на муцуната им. Но наблюдателният стопанин веднага ще забележи лека промяна в поведението на своя домашен любимец, който май се старае да покаже, че е прекалено примерен:)
Интелектът на девите е толкова голям, че при дресурата може да ги учите дори да смятат и да разпознават отделни букви. Те са прекрасни пазачи на дома. А ако искате вашата лаеща дева да се сприятели с кучетата на съседа по вила или апартамент, трябва да ги запознаете във възможно най-ранна възраст.
Изобщо кучетата от тази зодия са много дружелюбни и мили с членовете на семейството ви. Те притежават способността много чувствително да долавят нюансите в настроението на собственика си – затова и са незаменими приятели в радост и тъга. Тези животни са предпазливи, разумни, обмислят дълго и щателно всяко свое решение или постъпка. 
Независимо от чувствителността, която притежават, кучетата – дева като цяло са сдържани в проявата на емоции. Дори и след дълга раздяла такова куче няма да започне да скача по вас и да облизва лицето ви и всички други открити части на тялото ви. Но ще усещате неговото постоянно, ненатрапчиво внимание към вас. А най-прекрасното нещо за милата и мъхната лаеща дева е да лежи в краката на стопанина си, когато вечер гледа телевизия.
Друга черта от аристократичния характер на девата е придирчивостта във всичко: храна, познанства и прочие. Вкусът на девата е толкова изискан, че нерядко от това страдат самите кучета – повечето от тях не са с богатирско телосложение и не се славят с добър апетит. Родените под този знак четириноги домашни любимци трябва да се хранят само с прясна храна. В никакъв случай не трябва да й се дава нещо старо или прокиснало, за да си спестите дългото сърдене.
Кучетата, родени под този знак, обикновено са много чистоплътни и едва ли им е необходимо често къпане с миещи средства. Даже в дъждовно, кално време такова куче без всякакво усилие ще заобикаля локвите и е способно да се върне у дома дори по-чисто, отколкото е тръгнало на разходка.
В известна степен девите са роби на собствените си навици и никак не им се нравят промените в часа на разходката или храненето, ако някой им налее вода в неправилната паничка или изхвърли изпод дивана любимото им старо кокалче.

Що се отнася до някакви външни отличителни черти, характерни за девата, то кучетата от тази зодия са по-близо до долната граница на стандарта. Костите им са добре развити, мускулите са леки, но релефни, кучетата имат бързи движения и голяма маневреност.
Блестящата гъста козина допълва облика на кучето-дева. Обикновено то има светло кафяви очи. И изобщо създава впечатление за грация, лекота и красота (представете си коли или борзой). Но независимо от изящния си вид, тези кучета са много силни и изискват от собственика си спокойно и балансирано отношение.РОДИТЕЛИТЕ – дева
Независимо от факта, че всички деви обичат да се грижат за малки и безпомощни същества, младата майка с удоволствие ще приеме вашата помощ, особено ако кученцата са много. Но това е рядкост при родените под този знак. Майката – дева обикновено е строга с малките и не им позволява нищо излишно. Ако им се предостави възможност, бащите от тази зодия не се измъкват от задълженията си и
с особено голямо удоволствие извеждат малчуганите на разходка, за да им покаже колко удивителен е светът около тях.


МАЛКИТЕ кученца
Те са мнoго разумни и почти безшумни. Едва ли ще ви тормозят с лай и вой без основателна причина. Някои щастливи собственици на такова кученце понякога в първите седмици от идването му в новия му дом дори не могат да чуят от „мълчаливеца” абсолютно никакъв звук.
Но ще имате проблеми с храненето. Много често кученцето - дева докарва до нервни кризи новите си стопани с категоричния си отказ да хапне каквото и да е, приготвено специално за него – дори и телешка пържола на малки вкусни хапки! А в същото време със завиден апетит може да изяде понамирисващо парче риба или ... омекнала кисела краставичка.
Кученцата – дева са невероятно талантливи в обучението и подражанието и са много съобразителни. Благодарение на вродената си интелигентност и чистоплътност малките много бързо си създават навик да пазят чистота у дома.
Кученцето – дева се нуждае от едва ли не ежеминутно потвърждение на вашата любов към него – с ласки и нежни думи. Това е необходимо за оформянето на социалните му взаимоотношения както със събратята му, така и с хората.
Редовно го разресвайте с гребен или четка с естествен косъм – това е много полезно за козинката му и за стимулирането на кръвообращението в горните слоеве на кожата. Кученцата – дева имат много нежна кожа затова не ги къпете често с шампоан, а само когато наистина са много изцапани. След къпането им сложете специален балсам за козина – това ще предодврати чупливостта на косъма и излишното изсушаване на кожата.

ОБУЧЕНИЕ
Кучето, родено под този знак, много обича да учи и има добри способности за това. То изпада във възторг, когато може бързо и точно да свърши нещо по молба на стопанина си. Безспорно е, че при умело обучение тези кучета става прекрасни работни помощници в полицията, в планината и където още е нужно. За тях няма по-добро развлечение от апортирането на разни предмети.
Трябва да се има предвид, обаче, че девите трудно задържат вниманието си само върхо едно нещо. В такъв случй е незаменимо поощрението. Умореното куче, което долавя възхищението в гласа на собственика си, ще повтаря отново и отново сложното и вече безинтересно за него упражнение само и само да получи от вас още едно потвърждение, че то ви е нужно. И изобщо девата изпитва голямо удовлетворение, когато работи. Но за припомнянето на навиците отвреме на време са необходими и тренировки.

ЗДРАВЕ
Всички деви са подвластни на ипохондрия и пръстъпи на лошо настроение.
Макар да е възможно апатията да е първи симптом на заболяване, не бива да се учудвате, ако ветеринарният лекар не открива нищо обезпокоително. Просто имате куче зодия дева! Неизвестно защо чести са проблемите с вътрешното опаразитяването на лаещите деви. Затова не пропускайте редовно да им давате хапчета за обезпаразитяване
.

Съвместимост с други зодиакални знаци
Най-добре кучетата от тази зодия се разбират с ... родените под същия знак, както и с раците, телците и козирозите. Отношенията им с водолеите и близнаците са много сложни и често конфликтни.


И така...
Ако ви се иска да поласкаете самочувствието си, то кучето – дева прекрасно ще ви отива. То е роден шоумен, който доста често заема призови места на най-престижните изложби. Девите общуват с лекота и прекрасно се поддават на обучение.
 

 

 Хороскоп

2 ЛЪВ (23 юли - 23 август)
2013.07.23

2 РАК (22 юни - 22 юли)
2013.06.22

2 БЛИЗНАЦИ (22 май - 21 юни)
2013.05.22

2 ТЕЛЕЦ (21 април - 21 май)
2013.04.21

2 РИБИ (21 февруари - 20 март)
2013.02.21

2 ВОДОЛЕЙ (21 януари - 20 февруари)
2013.01.21

2 КОЗИРОГ (22 декември - 20 януари)
2012.12.22

2 СТРЕЛЕЦ (23 ноември - 21 декември)
2012.11.24

2 CKOPПИОН (24 октомври - 23 ноември)
2012.10.24

2 ВЕЗНИ (24 септември - 23 октомври)
2012.09.24

2 ДЕВА (24 август - 23 септември)
2012.08.24

2 ОВЕН (21 март - 20 април)
2012.03.21

2 КУЧЕТО И КОТЕТО като окултни знаци
Как да тълкуваме значенията на домашните си любимци

2007.03.22