Начало
 Новини
 Коментари
 Любопитно
 Треньор
 БГ Ловецъ
 Библиотеката
 PET индустрия
 Ветеринар
 Обяви
 Хороскоп
 Роднините
 Разказахме ви...
 Услуги
 Организации
 БНКСТГ
 Ваймаранер клуб
 Пойнтер клуб
 Развъдници
 Правилници
 Конкурсът!
 Арт
 Глезотии
 Партньори
 Links
 За контакти

  

Lubimci

Hunting Network International

 

 Глезотии

2 HAPPY Tail - единствената в света безалкохолна бира за кучета!
2007.04.29

Според много изследвания, американците харчат между $ 7 и $ 8.5 милиарда годишно за домашните си любимци. Широката гама от продукти и услуги включва играчки, препарати и медикаменти, постелки, нашийници, медицински грижи, бижута, разнообразни купи за хранене, храна, фризорски услуги и заплащането на водачи, треньори и гледачи. Pet индустрията е голям бизнес, в който има огромни печеливши компании. Обаче, точно когато си мислите, че вече никой не може да предложи изцяло нов продукт на този пазар, някой успява да направи точно това. През август 2005 г. фирмата Indian Wells Brewery започва производството на безалкохолната бира Happy Tail Ale, създадена специално за кучета. „Пенливата” идея е на съпрузите Джейми и Кевин Милър от Напа, Калифорния. Всъщност идеята им е подсказана от Коди – 50-килограмовата им мъжка акита.
Ето как Джейми Милър разказва и
сторията на създаването на бирата за кучета Happy Tail: Всичко започна през лятото на 2002 г., когато осиновихме акитата Коди и се влюбихме в него. Той израстна като игриво, мило и предано куче – компаньон и се стараехме във всеки момент да му показваме колко много го обичаме и колко много означава той за нас. Хранехме го с най-добрата храна, която можем да му осигурим, галехме го по коремчето всеки път, щом се търкулне по гръб и го разхождахме в парка при всяка възможност. Освен това го взимахме с нас, когато отивахме на къмпинг. Тогава забелзахме,че той проявява интерес към бирата. Когато сядахме вечер около огъня, забелязвахме, че ако оставим нашите бири на земята до столовете ни, Коди ги събаряше и се опитваше да ближе течността от мръсотията! А у дома събаряше бирите, поставени на масичката за кафе.
Вечерта преди неговия втори рожден ден обсъждахме какво да му даден като подарък. Говорехме си дали да не му купим безалкохолна бира, която да си е само за него и така той да не се опитва да разлее нашите! Решихме да му купим един стек 6 безалкохолни бири
O'Douls. И тогава съпругът ми каза: „Супер би било да има бира само за кучета!”. А аз му казах, че това е най-страхотната идея, която някога съм чувала.”
Така започва  работата по създаването на бира само за кучета
. Без алкохол, газирана, направена от малцов ечемик с филтрирана вода, обогатена с глюкозамин и витамин Е, с натурален аромат на говеждо.
Докато търсят правилната формула, двамата новоизлюпени „пенести” предприемачи се сблъскват с някои големи проблеми. Първият от тях се появява, когато се опитват са смесят оцветител за храна, газирана вода и говежди бульон. Джейми Милър казва: „Смешното нещо се случва, когато пуснете кубчето говежди бульон в газираната вода ... експлозия!”.
След много изследвания на истинските методи за производство на истининска  бира, най-после съставките са уточнени и семейство Милър започват да правят експериментални партиди на старата си готварска печка
O'Keefe & Merritt. На местния пазар за домашни любимци новият продукт се възприема незабавно и жъне огромни успехи. Джейми казва: „Боях се да не подпалим къщата, а и вече не можехме да отговорим на търсенето. И така решихме да потърсим начин да продължим на по-широка, професионална основа.” Семейство Милър се свързват с фирмата Indian Wells Brewery, която започва производството на безалкохолната бира за кучета през август 2005 г. И днес те са единственият местен търговец на дребно, който предлага необиковения продукт. До края на 2005 са продадени повече от 200 каси кучешка бира Happy Tail. Всъщност и в самото име на бирата Happy Tail Ale има чудесен хумор и игрословица, която, за съжаление, не може да се предаде на български език. А регистрираната търговска марка бира за кучета в превод означава „Щастливата опашка”!И тук се намесва самият губернатор на Калифорния Арнолд Шварценегер. По време на кратката си ваканция за Новата 2006 година, той спира в Напа и купува най-неочаквания подарък, за който някой е чувал: стек от 6 бири  
Happy Tail. Джейми Милър казва: „Говорих със собственика на магазина, където се е случило това. Доколко разбрах, губернаторът е искал да купи няколко неща, които са произведени точно в Напа. А когато попитал за най-новия местен продукт, продавачката му показала нашата бира и той незабавно купил един стек.” Ако искате, вярвайте, ако искате – не! Не е известно дали двата жълти лабрадора Сони и Спарки са харесали бирата, която им е подарил губернатор Шварценегер, но това е случката, която донася на безалкохолната бира за кучета Happy Tail национална и малко по-късно световна известност.

Макар и направена специално за кучета,
Happy Tail съдържа съставки и се произвежда по методи, отговарящи на най-високите изисквания за продукти за хора. Джейми Милър уверява: „Напълно безопасна е за вас и вашия домашен любимец. Никога не бих позволила на кучето ми да ядe или пие каквото и да е, което не е безопасно и за мен.”
Не е ясно дали и кога безалкохолната бира за кучета
Happy Tail ще се появи на пазара за домашни любимци в България, но тя е прекрaсен и забавен пример какво може да измисли човекът, когато толкова много обича своето куче!
 
Още забавни факти за бирата
Happy Tail можете да прочетете в Internet на адрес: www.beerfordogs.com  


                                
     dogbg.net 2007
 

 

 Глезотии

2 ХАМУТИ за впрегатни кучета
2010.11.21

2 САМО за ДАМИ, които владеят изкуството да бродират!
2009.04.18

2 35 ПРИЗНАКА, по които да разпознаем ИСТИНСКИЯ КУЧКАР:)
2007.10.16

2 HAPPY Tail - единствената в света безалкохолна бира за кучета!
2007.04.29

2 ТЕСТ за ХАРАКТЕР на кучета и любимите им собственици
2006.03.04

2 ULTRASONIC Dogchaser
За да държите встрани от своя път враждебно настроени кучета!

2005.04.30