Начало
 Новини
 Коментари
 Любопитно
 Треньор
 БГ Ловецъ
 Библиотеката
 PET индустрия
 Ветеринар
 Обяви
 Хороскоп
 Роднините
 Разказахме ви...
 Услуги
 Организации
 БНКСТГ
 Ваймаранер клуб
 Пойнтер клуб
 Развъдници
 Правилници
 Конкурсът!
 Арт
 Глезотии
 Партньори
 Links
 За контакти

  

Lubimci

Hunting Network International

 

 Партньори

2 Отново за списание "МОЯТ ПРИЯТЕЛ КУЧЕТО"
2006.11.18

 

До съвсем скоро това списание бе ЕДИНСТВЕНОТО, посветено изцяло на кучетата и свързаните с тях теми за породите днес, за произхода им и дивите им роднини и за спецификата и проблемите при отглеждането на различните породи кучета. За наша изненада то, обаче, направи сериозна крачка към превръщането си в списание за домашните любимци изобщо. Разбира се, това е право на екипа, а дали е правилно или не всеки има свое мнение, което при необходимост може да защити с подходящи аргументи.
НО!
Над година и половина (от април 2005 насам) списанието "Моят приятел кучето" бе наш активен партньор, а съвместната ни работа предизвика интереса на читатели,
Internet посетителите ни и на радио слушателите ни по ДАРИК радио в предаването "Внимание: животни!".
И макар, че напоследък пътищата ни често се разделят, ние ви го представяме като един от нашите уважавани партньори:

"МОЯТ ПРИЯТЕЛ КУЧЕТО" е едно от много малкото списания от "зората на демокрацията", което все така заема с достойнство мястото си сред непрекъснатия поток от появяващи се и изчезващи печатни (и не само печатни) медии в България. А фактът, че това е специализирано издание, прави неговото съществуване вече над 13 години още по-голям успех. Мотото на списанието е "За да си човек, бъди му приятел!". То е доста близо до нашето "За кучетата и любимите им собственици":)) И това е чудесно! 

ETO KAK г-жа Радостина Тонева - главен редактор на "Моят приятел кучето" и председател на Национален клуб "Дого Аржентино" - описа изданието накратко в началото на съвместната ни работа специално за нашите посетители:
" ... Списание "Моят приятел Кучето"  - първият брой излиза през лятото на 1993 година. Кинологията у нас вече е направила няколко стъпки, хората все още имат пари, време и желание да споделят живота си с приятелите си кучетата. Много породи слизат от страниците на книгите и се разхождат сред нас по улиците, горди със своите собственици.
12 години по-късно: Излиза брой 114 на списанието. Хората вече нямат толкова пари, време и нерви. Кучетата са по улиците, но не на каишки.
За най-верните приятели на кучетата нашето списание продължава да живее. И да достига до тези, на които е нужно!" 

Можете да намерите информация и в Интернет на адрес: www.mpkucheto.dir.bg
Ако искате да се абонирате за 2006 или да намерите пропуснат от вас брой на списанието, можете да се свържете с редакцията му на тел. 02 / 989 1379 или 981 1423. Адресът е: София 1142, ул. Юрий Венелин" 22.

Брой 118 / 2006
От корицата му сериозно и някак тъжно ви гледа средноазиатската овчарка Аждар на г-жа Валентина Громико. Породата на броя е гладкокосместият фокстериер. Неговият енергичен и забавен характер е обобщен така: "Гладкокосместият фокс. Дойде ли у дома, животът престава да бъде скучен"!

В рубриката "Малко познати" ще се запознаете с породата хокайдо кен - едни от най-смелите кучета в света. Те са ловци на мечки вече 2 000 години. Това са кучетата на древните жители на Япония - айну.
А в рубриката "Диви" ще се запознаете с дългоушкото фенек - пустинната лисица. Това са и двете статии от брой 118, които ви препоръчваме непременно да прочетете!
Разказахме за смелите японски кучета и фенека и на слушателите ни в предаването "Внимание: животни!" по ДАРИК радио. Статията за хокайдо кен  вижте в секция "Разказахме ви..", а тази за фенека - в "Роднините".

Брой 117 /2006
Породата на броя е симпатичният мопс. В рубриката "Диви" в статията "Вълкът: между действителността и легендата " четете за италианските закони за защитата му и за повторното му развъждане в страната. И се замислете: Толкова много ли ще спечелим, ако го унищожим у нас?
В рубриката "Здраве" четете за една от най-страшните болести при кучетата - гана. Често се водят (безмислени според мен - б.р.) спорове трябва ли кучетата редовно да се ваксинират?! ТРЯБВА - за да не умрат пред очите ви от гана (например). В рубриката "Лов" е любопитно мнение по темата "Застрашен ли е бретон шпаньолът?" Въпросът е еволюира ли той като порода в правилна посока или тази промяна го разваля
.

В коледния брой 116/2005 в рубриката "Наша гордост" похвалихме успехите на младите кучета на Национален клуб "Ваймаранер-България" през 2005.
В
рубриката "Представяме ви" се запознахте с едно легендарно смело куче - ловеца на мечки от Карелия. Той е сред петте признат
и финландски породи кучета. Това е статията, която ви препоръчваме от броя!  Холандското овчарско куче шапендоа ви очаква в рубриката "Малко познати".
Разказахме за тези две толкова симпатични и толкова различни едно от друга породи и на слушателите ни в предаването "Внимание: животни!" по ДАРИК радио. Двата материала можете да видите в секция "Разказахме ви.."

Октомврийският брой 115 (октомври/ноември) на списанието запомнихме с новата рубрика "Опознай кучето си!", която се води от г-н Кръстьо Георгиев.
В рубриката "Изложба" харесахме оптимистичното и компетентно интервю с г-н Кевин Дейвис от Великобритания - съдията на специализираната изложба на клуб "Булдог".
От Втората световна война насам английският булдог е символ на Великобритания. Сър Уинстън Чърчил и семейството му отглеждат над 50 години английски булдози. Неговият булдог присъства на подписването на мирното споразумение в Ялта между Сталин, Рузвелт и Чърчил:)
Голяма част от броя бе посветена на каракачанското куче и на разкола в НК "Българско овчарско куче - Пазарждик". За грозните, но поучителни истории в клуба прочетете статията под заглавие "До къде стигнахме и къде отиваме".
Много, много съжаляваме за смъртта на г-н Мирослав Арсенов - председател на регинален клуб "София". Няма да забравим неговата сияйна усмивка и любовта му към тази българска порода кучета!
Септемврийският брой 114 на "Моят приятел кучето" бе украсен с прекрасна снимка на черния лабрадор ретривър DART на г-н Мирослав Бейков.
Нашият избор от броя е в рубрика "Опасните" - статията на г-жа Галя Николова "Кризата в Онтарио или за кого бие камбаната?". Ще откриете един необикновен поглед върху спорната и сложна тема за бойните кучета (по-специално американския стафордшир териер и бул териер) и ултра радикалния закон на 100% им избиване, приет от Парламента на щата Онтарио, Канада. Разказаната история става още по-странна защото в Онтарио има над 5 милиона домашни кучета като 1/3 от тях са от въпросните пит бул породи!

Вече можете да прочетете тази статия и при нас в секция "Треньор".

 

От юли 2005 списание "Моят приятел кучето" е сред медиите - партньори на нашия Национален ветеринарен конкурс "ПРЕПОРЪЧАЙТЕ ни лекар!". От май 2005 в три поредни броя на списанието (май, юни/юли и август 2005) на страниците му представихме два от клубовете по породи, участници в нашия проект: Национален клуб "Пойнтер - България" и Национален клуб "Ваймаранер - България"
(като тема с продължение в 2 броя). Мъжкият ваймаранер Арамис украси корицата на списанието в броя за юни/юли 2005.
Чудесната снимка е дело на фотографа И. Иванов. 

Така започна нашето сътрудничество:)) А как ли ще продължи?


                                             dogbg.net 2005- 2006
 

 

 Партньори

2 Нашият СТАР / НОВ медиен партньор - Радио СТАРА ЗАГОРА
2008.12.12

2 НОВИЯТ ни медиен партньор и приятел:
ХОБИ ТВ - първият български канал за кучета, лов и риболов

2007.04.28

2 Отново за списание "МОЯТ ПРИЯТЕЛ КУЧЕТО"
2006.11.18

2 Списание "БЪЛГАРСКИ ЛОВЕЦЪ"
2006.10.02

2 Предаването "Внимание: животни!" по ДАРИК радио
2006.10.01