Начало
 Новини
 Коментари
 Любопитно
 Треньор
 БГ Ловецъ
 Библиотеката
 PET индустрия
 Ветеринар
 Обяви
 Хороскоп
 Роднините
 Разказахме ви...
 Услуги
 Организации
 БНКСТГ
 Ваймаранер клуб
 Пойнтер клуб
 Развъдници
 Правилници
 Конкурсът!
 Арт
 Глезотии
 Партньори
 Links
 За контакти

  

Lubimci

Hunting Network International

 

 Конкурсът!

2 PRIZER ANIMAL HEALTH - България
2005.06.18

Историята на Pfizer е съвкупност от нововъведения и приключения, поемане на риск и смели решения. Това е история за изграждането на една велика компания с благородното намерение да помага на хората да живеят по-дълго и да бъдат по-здрави.
В средата на 1840 година братовчедите Чарлз Пфайзер и Чарлз Ерхарт емигрират от Германия в Америка. Те напускат своите състоятелни семейства в стремежа си за приключения, виждайки Америка като земя на възможностите.
В Америка двамата братовчеди обединяват силите си и през 1849 година основават в Бруклин, Ню Йорк химическа фирма:
Charles Pfizer & Company. Днес фармацевтичният гигант Pfizer развива научноизследователска дейност на изключително високо ниво.
Pfizer е компанията, разработила индустриалната технология за добиване на лимонена киселина в началото на 20-и век, полага началото на първото индустриално производство на пеницилин по време на Втората световна война и разработва за първи път със знака на Pfizer Terramycin (широкоспектърен анитибиотик) през 50-те години.
По време на Втората световна война Pfizer произвежда 90% от пеницилина при съюзническия десант в Нормандия и повече от половината  от пеницилина, използван от съюзниците през останалата част от войната, спасявайки хиляди човешки животи.
Фирмата получава най-престижната награда за заслуги от американската армия Army-Navy E”. Любопитен факт е, че Pfizer е снабдявала  по време на Втората световна война СССР с витамин С по договора “Наем-Заем”. 
Днес компанията с над 150 годишна история има заводи в 40 страни, научно-изследователски центрове на 3 континента и оперира в 150 държави с над 50 000 служители. Мисията, която стои в основата на корпоративната политика на Pfizer, е да бъде най-ценената фармацевтична компания в обществото, която посвещава дейността си на исконния стремеж на човечеството за по-дълъг, по-здрав и по-щастлив живот.

В началото на 50-те години Pfizer започва разработване и производство на продукти, предназначени за опазване здравето на животните. Едни от първите ветеринарномедицински продукти на компанията са Би-кон (стрептомицин и витамин В 12), Терамицин, Агримицин и др.
През 1995 година
Pfizer присъединява Smith Kline Beecham, а през 2003 година присъединява Pharmacia, което отрежда лидерската позиция на компанията в световен мащаб.
 

Pfizer Animal Health - неделима част от Pfizer Corporation - започна своята дейност в България през 2001 година. Портфолиото на ветеринарния департамент на Pfizer включва продукти както за домашни любимци (ваксината Vanguard Plus 5/L, антибиотиците: Synulox tablets, Synulox RTU инжективен разтвор, Clamoxyl LA инж. разтвор и LincoSpectin SS), така и за селскостопански животни (инактивирана ваксина RespiSure за прасета срещу ензоотична пневмноия, причинена от Mycoplasma Hyopmneumoniae, Linco Spectin 44 premix за лечение на смесени чревни инфекции, LincoSpectin SOPO, LincoSpectin SS, Clamoxyl LA, Synulox RTU, препарати за лечение на мастити Synulox LC и Ampiclox LC и продукт за терапия в сухостоен период Orbenin EDC).
Цел на Pfizer Animal Health в България е да разширява портфолиото, предлагайки продукти за ветеринарната медицина с високо качество и ефикасност.
Pfizer Animal Health е производител номер едно в света на  ветеринарно-медицински препарати, стремейки се чрез  иновация на продуктите си да осигури подобряване на безопасността и качеството на храните от животински произход, а също така да спомага за по-дълъг и здравословен живот на домашните любимци. 

 

“... Нашата цел беше и продължава да е същата – да намерим начина да произвеждаме най-висококачествените продукти и да усъвършенстваме пътя и методите да изпълним това, за да служим най-добре на клиентите си. Качеството е ключът към успехa." 
Чарлз Пфайзер


Най-актуалната информация за фармацевтичната компания, за нейните продукти, научно-изследователски центрове и офиси в цял свят ще научите в Интернет на адрес: www.pfizer.com

 

 Конкурсът!

2 ВРЕМЕННИ резултати от конкурса - НОМИНИРАНИ ЛЕКАРИ от СОФИЯ
2007.03.31

2 ИСКАМ да участвам! КАК?
2006.08.29

2 ВРЕМЕННИ резултати от конкурса - НОМИНИРАНИ ЛЕКАРИ от други градове
2006.08.28

2 "СЕВА АНИМАЛ ХЕЛТ БЪЛГАРИЯ" EООД
2006.02.07

2 Нашите партньори и приятели в този проект
2006.02.05

2 Наградените участници с мнение за лекар - първи жребий
2005.11.28

2 Национален ветеринарен конкурс "Препоръчайте ни лекар!"
ИДЕЯТА

2005.06.20

2 PRIZER ANIMAL HEALTH - България
2005.06.18