Начало
 Новини
 Коментари
 Любопитно
 Треньор
 БГ Ловецъ
 Библиотеката
 PET индустрия
 Ветеринар
 Обяви
 Хороскоп
 Роднините
 Разказахме ви...
 Услуги
 Организации
 БНКСТГ
 Ваймаранер клуб
 Пойнтер клуб
 Развъдници
 Правилници
 Конкурсът!
 Арт
 Глезотии
 Партньори
 Links
 За контакти

  

Lubimci

Hunting Network International

 

 Арт

2 За кучетата като личности...
2004.03.12


Румен Статков
е един от най-известните български художници – създател на многобройни живописни платна, графики, рисунки и шаржове, в които се оглеждат както неговите емоции, така и заобикалящата ни бурно променяща се българска реалност. 
Негови творения са притежание на частни колекционери, галерии и институции в различни страни по света. Има над 60 самостоятелни изложби у нас, в Португалия, Франция, Русия. . .

“ … За мен създаването на портрет на куче, дори и да е само скица или рисунка, е нещо ново и неочаквано интересно. Когато се опитваш да уловиш най-характерното у една животинка не е възможно да не разбереш, че те са също толкова значителни личности, колкото и ние – хората, със своите изградени характери. Едно бебе – куче е също толкова бебе, колкото и едно човешко бебе и има същите трудности в опознаването на света. И същите приключения. Най-трудното и най-интересното при портрета на едно куче е, че едва в процеса на работа осъзнаваш колко богата на изражение е кучешката физиономия. Да направиш точен портрет на домашен любимец е въпрос на опознаване – един психологически портрет. Почти като случката с лисицата и Малкият принц. Запитайте се всъщност кой кого опитомява… ”

Р. Статков в процес на работа по създаването на емблемата на Национален клуб "ВАЙМАРАНЕР-България" (10.03.2004 г.): 

 Арт

2 За кучетата като личности...
2004.03.12

2 Рисунки
2004.01.12

2 Шаржове
2004.01.12