Начало
 Новини
 Коментари
 Любопитно
 Треньор
 БГ Ловецъ
 Библиотеката
 PET индустрия
 Ветеринар
 Обяви
 Хороскоп
 Роднините
 Разказахме ви...
 Услуги
 Организации
 БНКСТГ
 Ваймаранер клуб
 Пойнтер клуб
 Развъдници
 Правилници
 Конкурсът!
 Арт
 Глезотии
 Партньори
 Links
 За контакти

  

Lubimci

Hunting Network International

 

 Хороскоп

2 ЛЪВ (23 юли - 23 август)
2013.07.23

От поведението, походката и маниерите на кучетата, родени под знака на Лъва, се излъчва царственост и понякога величествена ленност, особено когато, удобно полегнали, бавно повдигат глава към вас, за да ви поздравят (защото е недостойно да използваме спрямо тях прозаични думи като „мързел”).
Родените под този знак животни като правило се отличават с добре развити мощни челюсти, светло кафяви или небесно сини очи, здрави кости и добре развита мускулатура. Едрите кучета предизвикват уважение, а малките са смели до безразсъдство и винаги са готови да лаят и срещу слон.
Управлявани от Слънцето, кучетата – лъвове винаги се стремят да опознаят неизвестното. Тези изпълнени с достойнство животни от мънички са в постоянен конфликт със събратята си и винаги поемат ролята на лидер „не на думи, а на дело”. Те са много сериозни, макар да не им е чуждо и чувството за хумор. Склонни са към философски размисли, затова е желателно да им предоставите отделно помещение в дома ви.
Като имате предвид интереса на лаещите лъвчета към изследователска дейност, е препоръчително да ги взимате на всякакви пътешествия. Кучетата от нито една друга зодия не обичат толкова много походите в гората или в близкия парк – та нали там вашето куче-лъв може да открие нещо интересно под всяко клонче и във всяко храстче. А за да бъде домашният ви любимец напълно щастлив, опитайте се да превръщате всяка разходка в приключение.
Гордостта и храбростта са типични качества за кучетата от зодия лъв, независимо от ръста им. Не е необходимо да ги убеждавате да не изостават, когато сте на разходка с велосипед: и така гордостта им няма да им позволи да ги изпреварите. Но внимавайте: всички, родени под знака на лъва, имат слабо сърце.
Кучетата зодия лъв обичат гостите: всеки гост, попаднал във владенията на почитания от всички „цар на животните”, ще бъде приет с присъщата за Негово Величество благосклонност. Но и ще му дадат да разбере – независимо дали е човек или животно – че в замъка на лъва той е само гост, макар и желан.
Всички лъвове по природа са великолепни защитници на леговището и членовете на „кралското семейство”, от което без съмнение сте част вие и вашето домочадие. И, независимо от породата и пола си, прекрасно се отнасят към деца.


 

Кучетата зодия лъв са прекрасни родители – майчинският им инстинкт е изключително силно развит. Те с лекота отглеждат потомството си и ги кърмят доста продължително. Затова и кученцата израстват едри и здрави.

МАЛКИТЕ кученца
Даже и в най-крехка възраст кученцата от тази зодия изглеждат като истински принцове и принцеси.
Ако оставите малкото лъвче за известно време само на вилата, не се учудвайте, ако при завръщането ви то вече е главатар на бандата съседски котки и дори кучета. То е лидер – това обяснява всичко! Затова никога не подронвайте авторитета на своя малък четириног приятел със строги забележки или, още по-лошо, с физическо въздействие пред чужди хора или „муцуни”.
Кученцето ви ще е щастливо, ако във всичко върви по своя специален „лъвски” път. И нека го направи, стига да не прекрачва границите на позволеното! Дръжте се колкото е възможно по-меко с кученцето – лъв, само тогава процесът на възпитание съществено ще бъде улеснен от ентусиазма на възпитаника ви. Помнете, че кучето ви ще е нещастно и „смачкано”, ако градите отношенията си с него чрез груба сила. Както и ако го държите вързано или затворено дълго в малко помещение – това може да пречупи завинаги психиката му. Но и в никакъв случай не му отстъпвайте за всичко, защото много скоро то ще започне да ви командва и много трудно и бавно ще може да възвърнете властта си. Най-подходящо е спокойното, доброжелателно, но твърдо отношение.
Лъвовете са създадени да превъзхождат околните, затова кученцата от тази зодия ужасно обичат всякакви сборища, където могат да проявят тази своя основна черта. Самата природа е създала всички лъвове за участие във всякакви изложби и състезания. Затова те без проблеми понасят и по-дълги постоянни тренировки. И не е никак чудно, че обикновено печелят всички награди.

ОБУЧЕНИЕ
Кучетата – лъв имат някои специфични особености на характера, които следва да бъдат отчетени при обучението им. Преди всичко имат прекрасна памет. Много обичат да учат, а след това работят само по най-високи стандарти, независимо от вида на поставената задача. Не забравяйте да ги поощрявате след отлично изпълнение, но помнете, че това е лъв – поощрението не трябва да изглежда като подаяние, а като заслужена награда.
Всички кучета от тази зодия са по малко и актьори и обичат да са в центъра на вниманието. Някои от постъпките им може да изглеждат леко екстравагантни, но при необходимост ще изпълнят всяко упражнение с ентусиазъм и блясък и никога няма да отстъпят пред мнима или реална опасност.

ЗДРАВЕ
На първо място при кучетата от зодия лъв са кардиологичните проблеми. Затова при проявата на най-малките им признаци е добре незабавно да потърсите консултация с ветеринарен лекар и да следвате точно препоръките му. По време на изложби в очакване на влизането в ринга не трябва да ги държите дълго на слънце – може да получат топлинен удар. Постарайте се незабавно да потърсите сянка и винаги да имате под ръка бутилка с хладна вода.
Често срещани са и заболявания на гръбнака, но за щастие, всички те са лечими. Друго слабо място е черният дроб. Помнете това и осигурете на кученцето от най-ранна възраст правилно хранене.  
Храната за кучетата зодия лъв трябва да бъде бедна на мазнини и богата на белтъчини – те изразходват много енергия. Необходими са им и много витамини (прекрасно е, ако от малки свикнат да похапват, например, настъргани моркови с мъничко червено цвекло).
Освен това имат нужда от много сън.
 

Съвместимост с другите зодиакални знаци
Лъвовете чудесно се разбират с голяма част от представителите на другите зодии. Нещо повече – те винаги защитават приятелите си – и животни, и хора. Най-добре се погаждат с везни, козирог, рак, овен, телец, близнаци и с други лъвове. Зодиите дева и риби могат временно да ги подтиснат. Вероятни са конфликти с водолей и скорпион.

И така...
Ако търсите куче, което с радост незабавно ще изпълни всяка ваша команда, ще е съгласно да се разхожда само на повод за кратко или
да е постоянно вързано на верига, кучето – лъв определено не е за вас! Защото царят на животните не може да понесе да се отнасят с него като с нисше същество. По-скоро той ще започне да ви води на повод!
Но ако ви е нужен пазач за вашите владения (дори и за неголемите, дори и за най-мъничките), ако сте готови да се държите подобаващо
за кралския двор, изберете куче зодия лъв и ще получите благородно и вярно до последния му удар сърце на рицар!
 

 

 Хороскоп

2 ЛЪВ (23 юли - 23 август)
2013.07.23

2 РАК (22 юни - 22 юли)
2013.06.22

2 БЛИЗНАЦИ (22 май - 21 юни)
2013.05.22

2 ТЕЛЕЦ (21 април - 21 май)
2013.04.21

2 РИБИ (21 февруари - 20 март)
2013.02.21

2 ВОДОЛЕЙ (21 януари - 20 февруари)
2013.01.21

2 КОЗИРОГ (22 декември - 20 януари)
2012.12.22

2 СТРЕЛЕЦ (23 ноември - 21 декември)
2012.11.24

2 CKOPПИОН (24 октомври - 23 ноември)
2012.10.24

2 ВЕЗНИ (24 септември - 23 октомври)
2012.09.24

2 ДЕВА (24 август - 23 септември)
2012.08.24

2 ОВЕН (21 март - 20 април)
2012.03.21

2 КУЧЕТО И КОТЕТО като окултни знаци
Как да тълкуваме значенията на домашните си любимци

2007.03.22