Начало
 Новини
 Коментари
 Любопитно
 Треньор
 БГ Ловецъ
 Библиотеката
 PET индустрия
 Ветеринар
 Обяви
 Хороскоп
 Роднините
 Разказахме ви...
 Услуги
 Организации
 БНКСТГ
 Ваймаранер клуб
 Пойнтер клуб
 Развъдници
 Правилници
 Конкурсът!
 Арт
 Глезотии
 Партньори
 Links
 За контакти

  

Lubimci

Hunting Network International

 

 Организации

2 Pets As Therapy (PAT)
2004.12.10

Pets as Therapy (PAT) e британска национална благотворителна организация, основана през 1983 г. Тя е най-старата и най-голямата структура от този тип в Европа, уникална с извършваните терапевтични посещения на нейните винаги приятелски настроени, с подходящ темперамент, ваксинирани кучета и котки в болници, хосписи, приюти, домове за сираци, специализирани училища и други подобни места. През 2004 г. за първи път в програмите бяха включени и хомеопатично защитени кучета.

От основаването си до днес над 18 000 кучета са участвали в програмите на
Pets as Therapy (PAT). Всяка година някои от тях излизат в пенсия и на тяхно място идват нови кучета, които преминават изпити и тестове за здравословно състояние, темперамент, прспособимост и стабилност на характера за да бъдат приети в екипите за терапия.

В момента в организацията са включени около 3 500 кучета и 90 котки, които работят на територията на Великобритания. Всяка седмица тези спокойни и приятелски настроени животники правят повече от 10 000 посещения при своите млади и стари пациенти като им дава възможността им се радват, да ги прегръщат и да си говорят с тях. Годишно кучетата и котките на Pets as Therapy (PAT) посещават около половин милион пациенти, повечето от които са приковани на легло.
Болните хора често се чувстват изолирани и изоставени. Редовното присъствие около тях на кучетата от
Pets as Therapy (PAT) им помага сами да премахнат изградените около тях бариери на самотата. Тези кучета правят всекидневния живот по-близък и носят на пациентите щастието на домашния уют. Постоянната компания на невзискателните и изпъленини с безусловна обич към хората животинки  дава на болните може би най-важния елемент, който иначе липсва в живота им. Pets as Therapy (PAT) е създадена за да помогне на тези хора по-леко да преодолеят своите загуби и да се възстановяват по-бързо.
 
Най-новата програма на
PETS AS THERAPY е от есента на 2004 и носи дългото на български име ”Четирикраки домашни любимци срещу стреса на работното място”. Тя предлага разнообразни форми на антистресова терапия в офиса и извън него с различни по брой и предназначение кучета и/или котки. Неочаквано бързо растящата популярност на новото начинание вече е на път да изненада дори създателите му! :-))

Всяко участващо в благотворителните програми на
Pets as Therapy (PAT) куче или коте веднага след одобрението си получава пълна застраховка за всякякви щети и здравни проблеми на стойност 5 милиона лири. Това е законово изискване, към което организацията доброволно добавя и вътрешен застрахователен фонд на базата на получаваните приходи за да може по всяко време и при всякакви обстоятелства да се грижи за животинки си. Всяко куче и коте има своята униформа по време на работа – жълт нашийник, на който са написани името, адреса на кучето/котето и неговият идентификационен номер, и светоотразителна жилетка с името и логото на организацията. Собственикът на животинката също има своя идентификационна карта. Няма никакво ограничение в породите кучета, които могат да участват – от йоркшир териер до мастифи и немски догове и всякакви кръстоски. Бъдещите пациенти могат да изберат по фото каталог кои животинки ще ги посещават.

На прекрасната уеб страница
www.petsastherapy.org, която се актуализира ежеседмично, ще научите още много интересни неща, както и с какво можете да помогнете и от чужбина! Специално място, изпълнено с тъга и уважение, е отделено и на кучета от организацията, които са починали през годината.
 
В програмите на
Pets as Therapy (PAT) участват и няколко ваймаранера от Националния клуб на ваймаранерите във Великобритания – от тях най-добре се представя Туиги. Тя е специалист по оказването на помощ на пациенти, които искат да преодолеят своя болезнен страх от кучета и носи радост навсякъде, където се появи.
Както и всички останали 3 500 кучета и 90 котета на прекрасната благотворителна организация
Pets as Therapy (PAT)!

Този материал ви представяме по идея на г-жа Алисън Томе от "Weimaraner Club of Great Britain" 

(
www.weimaranerclubofgreatbritain.org.uk)

dogbg.net

 

 Организации

2 Британският The KENNEL Club или откъде започва световната организирана кинология
2007.02.19

2 The Kennel Club of India - с елегантен реверанс към британското колониално минало
2006.10.02

2 Швейцарската киноложка асоциация - 70 000 любители на кучетата под един покрив :))
2005.12.01

2 Естонският киноложки съюз - на кръстопътя между Скандинавия, Балтика и Русия
2005.04.01

2 Water Education and Training Dog Obedience Group (WET DOG)
2005.03.07

2 Canine Companions for Independence (CCI)
2005.02.16

2 United Kennel Club
2004.12.13

2 Pets As Therapy (PAT)
2004.12.10

2 Австрийският киноложки съюз
2004.11.20

2 Бразилската киноложка федерация
2004.11.15

2 Историята на FCI
2004.11.03

2 Хърватският киноложки съюз
2004.11.03