Начало
 Новини
 Коментари
 Любопитно
 Треньор
 БГ Ловецъ
 Библиотеката
 PET индустрия
 Ветеринар
 Обяви
 Хороскоп
 Роднините
 Разказахме ви...
 Услуги
 Организации
 БНКСТГ
 Ваймаранер клуб
 Пойнтер клуб
 Развъдници
 Правилници
 Конкурсът!
 Арт
 Глезотии
 Партньори
 Links
 За контакти

  

Lubimci

Hunting Network International

 

 Ваймаранер клуб

2 Новини от клуба
2005.09.29

Ваймаранерите и клубът ни в националните печатни медии! 
През юли и август 2005 точно около откриването на ловния сезон за птичарите клубът и кучетата ни имаха прекрасната възможност за подробно представяне в няколко списания със значителна аудитория. 
Серията започна със публикацията ни в бр. 07/2005 на списание "Български ловецъ". Цели 5 страници с красиви снимки бяха отделени на любимата ни порода! 
Следващото списание, в което в два последователни броя (юни/юли и август) представихме кучетата и клуба, бе "Моят приятел кучето". Нещо повече - корицата на броя за юни/юли бе украсена с чудесна снимка на Арамис. Негов собственик е зам. председателят на клуба ни г-н Т. Танациев. Корицата на списанието ще видите тук ...
Благодарение на любезната покана на отдела "Маркетинг и реклама" на Прес група "МОНИТОР" имахме възможност да представим породата и клуба ни в специализираното приложение "ЛОВ и РИБОЛОВ'2005" в материал с чудесното заглавие "Ваймаранерът - сивият благородник на Германия"! 
А в края на септември в списание "За жената" г-жа Бойка Мицева представя породата пред многобройната му дамска аудитория! 

Ваймаранерът JERRY z KROKOCINSKYCH LESU - шампион на България! 
На края на м. юли 2005 на Камчия на серията от международни изложби за всички породи кучета, организирани от БРФК, едно от младите кучета на клуба JERRY z KROKOCINSYCH LESU (или просто Джери:)) получи своите първи титли C.A.C.I.B. и B.O.B. Съгласно регламента на трите изложби той стана и шампион на България! Джери пристигна у нас миналата пролет от Чехия заедно със Зара (KAMA z KROKOCINSYCH LESU). Родословията на кучетата можете да видите в същата секция. 

Ваймаранери в телевизия CENTRUM Group

В самия край на 2004 година ваймаранерите от клуба имаха своето първо представяне по телевизия!
На 23.12.2004 в добре известното на любителите на лова, ловната кинология и риболова предаване по CENTRUM Group "С въдица и пушка" Национален клуба "Ваймаранер-България" бе представен от Петър Петров, Танаци Танациев и Стоян Велинов. Разбира се, придружаваха ги две кучета от любимата ни порода: Арамис и Зара, които проявиха завидно самообладание в студиото по време на директното излъчване на предаването. 
Г-н Петров представи на кратко породата и клуба. Г-н Танациев и г-н Велинов разказаха за своите впечатления от толкова екзотичните си кучета. Г-н Танациев разказа и за своята първа и съвсем случайна среща с ваймаранер на аерогара "София" през 1998г., когато е решил, че ще си вземе куче от тази уникална порода, а г-н Велинов, който за първи път изобщо гледа домашен любимец, разказа куп забавни неща за своята красива Зара, която пристигна у нас от Чехия! 
 

Ваймаранери по ДАРИК радио
На 07.11.2004 в предаването: “Внимание: животни!” в рубриката “Клубни кучета” председателят на клуба г-н Петър Петров представи подробно породата – нейния произход, развъждане и особености на отглеждането – и накратко клуба (все още няма много за разказване на дейността му, но през 2005 ситуацията ще е доста по-различна:-)). Надяваме се, че с помощта и на ДАРИК радио тези толкова интересни, но и толкова екзотични за България кучета ще намерят oще нови приятели. Имаме непотвърдена информация за няколко внесени кучета от тази порода, които са на различни в провинцията. Ако знаете нещо повече за тях, молим да ни помогнете да се свържем с техните стопани за да се присъединят към клуба!

Първото лятно заседание на клуба ... заедно с кучетата!
На 18.07.2004 г. се състоя първото лятно заседание на клуба, на което присъстваха и почти всички кучета, които се намират в София. Всички бяха в прекрасно настроение. Деловата част на заседанието приключи с няколко взети решения, от които най-важните бяха за приемането на нови членове. Национален клуб "Ваймаранер - България" вече има и своя първи чуждестранен участник: г-жа Илейн Гейтс - зам. председател на Weimaraner Club of Great Britain.
В края на лятното заседания направихме опит за първи протоколни снимки на членовете на клуба (хора и кучета). Този опит не предизвика никакъв възторг у ваймаранеритe ни, които не разбраха защо трябва да прекъсват играта си заради някакви снимки (с изключение на Bessy, всички останали са на възраст между 2 и 17 месеца - чудесно време за игри!). Но все пак с малко упоритост се справихме!!:-))


 
На "протоколните" снимки от ляво на дясно са: Г-жа Бойка Мицева, Стоян Велинов, Петър Петров и Танаци Танациев. В същия ред са кучетата Zara, Diana, Demetra, Bessy, Darya и Aramis :-))

Първите кученца от породата ваймаранер, родени в България (01.07.2004)

След куп приключения и пътуване в проливни дъждове до Атина в началото на март, Национален клуб "Ваймаранер-България" може да се похвали с първото кучило от породата, родено в България. Трите дами DEMETRA, DIANA и DARYA of KARASURA се родиха на 10.05.2004 г. Майка им BESSY z RYBNIKU e INT. Ch, YU Ch, BG Ch; бащата BLUE EYES ARUZ SNUP DOGGY DOG e GR Ch, a дядото по бащина линия MULTI Ch. GREYSHAR'S HONOR BOUND (ZIPPO) стана европейски победител на породата и шампион на Испания в Барселона в началото на юни. За неговото представяне, за българското участие в шампионата, както и впечатления на приятели на dogbg.net от Израел и Русия прочетете подробен репортаж в секция "Новини". На снимката е гордият собственик на майката на кученцата BESSY z Rybniku - председателят на клуба г-н П. Петров.За радост на майка си малките дами (вече ваксинирани) сами си намират игри и приятели: апортират джапанки, топки и чорапи; показват "непоносимост" към всякакви връзки на обувки като незабавно ги развързват и с голямо удоволствие играят у дома с двете свои любими кучета: мъжкия голдън ретривър Херес и ирландската сетърка Ети, както можете да видите на снимките! :-))  


Участието на представител на клуба в C.A.C.I.B. София - Първи Балкански шампионат
 
На състоялата се в София на 22 и 23.05.2004 г. в Международния изложбен център Международна изложба за всички породи кучета с присъждане на C.A.C.I.B. под новото си име Първи Балкански шампионат единствен участник от породата ваймаранер бе АРАМИС - кат.№ 233, клас "Млади". АРАМИС е едно от младите и переспективни (макар и все още твърде екзотични за България) ловни и ловуващи кучета от Национален клуб "Ваймаранер - България", а негов собственик е г-н Т. Танациев - един от учредителите и заместник-председател на клуба.
За АРАМИС това бе първо участие на киноложка изложба. Не беше ясно кой се вълнува повече - кучето или неговият водач Петър Петров - председател на клуба. Но важното е, че и двамата успяха да се съсредоточат върху представянето си! :-))


Съдията от Италия г-жа Соня Фалети на перфектен руски език оцени високо АРАМИС като отличен представител на породата с много переспективно бъдеще и чудесно поведение в ринга. Така той получи своята първа титла ВОВ!  Пожелаваме на АРАМИС много, много здраве и успехи в лова и на изложбения ринг!
Благодарим на екипа на ROYAL Canin за направените по наша молба снимки след като се оказа, че нашият фотоапарат стачкува! :-))

dogbg.net

 

 Ваймаранер клуб

2 РЪКОВОДСТВО на Национален клуб "Ваймаранер - България"
2012.07.16

2 РАЗВЪДНИЦИТЕ в клуба
2012.07.16

2 В памет на любимите ни кучета R.I.P.
2011.02.17

2 РОДОСЛОВИЯТА на кучетата от клуба
2011.02.17

2 Ваймаранерите около нас - ФОТО ГАЛЕРИЯ само от приятели!
2007.03.06

2 Ваймаранери по Радио СТАРА ЗАГОРА
ПРАЗНУВАМЕ третия рожден ден на клуба!

2007.02.17

2 КЛУБОВЕ на любителите на породата ваймаранер по света
2007.02.16

2 КАК да си купим ваймаранер?
2006.10.26

2 Ваймаранерите - шампиони на клуба за 2005!
2005.11.24

2 Новини от клуба
2005.09.29

2 Нашият първи рожден ден!
2005.03.07

2 Молба за членство в клуба
2004.08.01

2 Произход на ваймаранера (ваймарския птичар) (1)
2004.07.22

2 История на развъждането (2)
2004.07.22

2 Породни белези на ваймаранера (3)
2004.07.22

2 Отглеждане и възпитание на малките (4)
2004.07.22

2 Дресура (5)
2004.07.22

2 Оценка на формата и козината (6)
2004.07.22

2 Отглеждането на ваймаранерите в Германия (7)
2004.07.22

2 Ваймаранерите в чужбина (8)
2004.07.22

2 СТАНДАРТ на породата ваймаранер
2004.03.28

2 УСТАВ на Национален клуб "Ваймаранер - България"
2004.03.24

2 ПРАВИЛНИК за селекция и развъждане на Национален клуб "Ваймаранер - България"
2004.03.24

2 Пътепис от едно световно първенство и една балканска държава ... някъде на запад
2004.03.24