Начало
 Новини
 Коментари
 Любопитно
 Треньор
 БГ Ловецъ
 Библиотеката
 PET индустрия
 Ветеринар
 Обяви
 Хороскоп
 Роднините
 Разказахме ви...
 Услуги
 Организации
 БНКСТГ
 Ваймаранер клуб
 Пойнтер клуб
 Развъдници
 Правилници
 Конкурсът!
 Арт
 Глезотии
 Партньори
 Links
 За контакти

  

Lubimci

Hunting Network International

 

 PET индустрия

2 HAPPY DOG представя SUPREME SENSIВLE NUTRITION - кулинарно пътешествие около света! САМО за кучета:)
2010.03.08

Четирите Super Premium специалитета TOSCANA, IRLAND, NUESEELAND и AFRIKA са комбинация от разнообразни вкусове, полезни за вашето куче, и притежават типичните регионални предимства на съответната кухня. Всички те са произведени от суровини с качество за хранителни продукти и с гарантиран произход! А кучетата ни могат да се насладят на кулинарни изкушения, за които можем дори да им завидим: сьомга и заешко, новозеландски миди, средиземноморски билки, зехтин, екстракти от червено грозде и месо от африкански щраус!


2 ДА ИМАМЕ куче ни прави не само по-щастливи, но и по-ЗДРАВИ
2009.12.23

Няколко международни изследвания показват, че притежаването на куче е решение за редица здравни и социални проблеми. Кучетата могат да помогнат при затлъстяването на децата, индивидуалната социализация в обществото, както и за подобряване на детския имунитет и превенция от развитието на алергии.


2 PET BIZ SOFIA 2009 - първо балканско изложение за храни, аксесоари и услуги за домашни любимци
2009.10.18

Oт 25 до 27.09.2009 в Международния търговски и изложбен център на "Цариградско шосе" 147 в София се проведе PET BIZ 2009 - първо Балканско специализирано изложение на индустрията за домашни любимци под мотото "За животните, които обичаме". Дали това не е първата крачка към истинско изложение от типа на INTERZOO на Балканите? Вижте сами.


2 PURINA – 115 години пътуване във времето
Историята на днешна Америка през погледа на Ralston Purina (част1)

2007.09.10

Purina e една от най-старите фирми в индустрията за домашни любимци. Големия бум в развитието й е след Втората световна война. Продуктът с кодово име X-24 прави истинска технологична революция - точният продукт в точното време и на точното място. А Purina Pet Care Center е най-стария и най-големия в света изследователски център, посветен на грижите и правилното хранене на домашните любимци.


2 УИЛЯМ ДАНФОРТ – създателят на PURINA
Сбъднатата американска мечта в една нова индустрия

2007.09.09

Създателят на Purina Уилям Данфорт е сред емблематичните личности в американския бизнес, чийто имена (Рокфелер, Морган, Хенри Форд) днес са пословични. Данфорт е един от пионерите на новата индустрия за домашни любимци. Tой е съветник, верен приятел, щедър дарител и прекрасен пример за философията, която изповядва. Мотото му е "Да живееш означава да посмееш" („to live is to dare”).


2 DIAMOND Pet Foods - една от най-бързо развиващите се компании в индрустрията за домашни любимци на САЩ
2007.03.02

Diamond® Pet Foods e частно фамилно предприятие, основано през 1970 г. Началото е поставено, когато двамата баджанаци:) Гари Шел и Рич Кампетер решават да създадат фирма за производство на качествени храни за кучета и котки. Основното предимство на продуктите на Diamond® Pet Foods е, че в процеса на производство не се използват никакви синтетични съставки и консерванти.


2 ИСТОРИЯТА на фирмата IAMS - романтична и прагматична
2007.01.24

През 1946 г. Пол Ф. Айъмс основава The Iams Company. Целта на новата фирма е производството на първокачествени и балансирани храни за кучета и котки.
Айъмс търси необикновено и запомнящо се име за високия клас продукти на фирмата. С чудесно чувство за хумор и фантазия той избира Eukanuba. Това всъщност е изразът „you can noo’ bah”, означаващ „супер си” или „ти си върхът”. Този сленг израз, любим на джаз музиканта Ходжи Кармайкъл, е много популярен в южните щати на САЩ през 40-те години на 20 век.


2 BEAPHAR - за един по-добър свят за домашните ни любимци
2006.12.03

Холандската компания е основана като през 1943 г. от Бернард Аа. Бумът в развитието на Beaphar е през 70-те години, когато Дж. Хенк Аа поема нейното ръководство. А през 1994 г. става факт и най-голямото до момента поглъщане на конкурентна фирма в историята на световната индустрия за домашни любимци: Beaphar купува Sherley’s – английската дъщерна компания на химическия и фармацефтичен концерн Ciba Geigy.


2 Tropikal PET или какво правят ориенталските амбиции в съчетание с модерните технологии
2006.07.24

Представяме ви една млада и интересна фирма от индустрията за домашни любимци, която стъпи и на българския пазар в края на 2005 г. Вижте с какъв размах действат съседите ни в Турция:))


2 INTERZOO 2006 - рекорди, тенденции и обич към домашните ни любимци
2006.06.20

29-то по ред Световно изложение на индустрията за домашни любимци се проведе от 11 до 14.05.2006 в Панаирният център на германския град Нюрнберг. Производителите показаха своите най-нови продукти, а учените – проучванията си за развитието на тази индустрия. За благото на домашните ни любимци.


 

 Новини

2 ЕТО НИ и във фейсбук!
2011.11.30

Няма шега - вече сме част от най-голямата социална мрежа фейсбук. "Е, време беше!" ще ни кажат някои наши редовни читатели и приятели, с които още от пролетта обсъждахме тази идея. Пожелайте ни успех и не забравяйте да "харесате" профила на "За кучетата и любимите им собственици"!
А какво ще съдържа той? Вижте подробностите тук ... а някои изненади ще запазим само за фейсбук ;)


2 BULGARIAN ANIMAL TRANSPORT - за едно спокойно пътуване
2011.02.22

Най-после и у нас има специализирана фирма, която се занимава единствено с транспорт на живи животни от и за цял свят: Bulgarian Animal Transport. Офисът им се намира на летище София - удобството на всички, които искат да заведат или изпратят своя любимец някъде или животинка да достигне до новия си собственик. Bulgarian Animal Transport e член на най-влиятелната световна мрежа от фирми, занимаващи се с транспорт на живи животни: IPATA. Вижте подробностите!


2 HAPPY DOG в подкрепа на SOS Детски селища в Руанда
2010.02.07

Един от най-новите продукти на българския пазар за домашни любимци обединява в прекрасна инициатива грижите ни за особено капризни към храни кучета и проектите на SOS Kinderdorf в Африка. Happy Dog дарява 1,30 € от всяка продадена опаковка Happy Dog AFRICA от 12,5 кг на SOS Hermann-Gmeiner School и SOS Vocational Training Centre в столицата на Руанда Кигали. Как? Вижте подробностите.