Начало
 Новини
 Коментари
 Любопитно
 Треньор
 БГ Ловецъ
 Библиотеката
 PET индустрия
 Ветеринар
 Обяви
 Хороскоп
 Роднините
 Разказахме ви...
 Услуги
 Организации
 БНКСТГ
 Ваймаранер клуб
 Пойнтер клуб
 Развъдници
 Правилници
 Конкурсът!
 Арт
 Глезотии
 Партньори
 Links
 За контакти

  

Lubimci

Hunting Network International

 

 БГ Ловецъ

2 ПАНСИОН за КУЧЕТА - хотел или зверилник?
2008.07.17

ДАЛИ ще го наречете „пансион” или „хотел” не е особено важно. Това е вид услуга, предоставяна обикновено от легитимни развъдници, която става все по-търсена у нас. Тя изисква много работа от този, който я предлага, познания за породите кучета, за здравето и психиката им, денонощен ангажимент и не малко капиталовложения. Първоначалният избор на пансион за вашето куче е много важен ход. Вие сте собственикът, вие трябва да прецените дали тук ще оставите домашния си любимец. А най-лесно ще проверите дали сте постъпили правилно, когато вземете кучето си след ваканцията му – особено ако просто не иска да си тръгне с вас!


2 С ДАЛМАТИНКА на заек или защо истинското куче няма нищо общо със „101 далматинци”
2007.09.27

... До откриването на сезона оставаха два дена. Аз отидох за бележка за заек. Попитайте който и да е селски ловец: „С какво куче ходиш на заек?” и той, без да се замисли, ще ви отговори: ”С гонче!”. И реших напук на всички да хвана заек с курцхаар и даматинка! ... Изглежда, далматинката взе някакво решение или направи план на действията си: изкочи от укритието си като изстреляна от прашка и чупейки малки клончета по пътя си и без да забавя скоростта си, се хвърли върху заека и го захапа през средата на тялото, а после с рязко движение го преметна през гърба си. Дейзи бе показала захват, характерен само за борзоите!


2 РЕДАКЦИЯ на списанието и абонамент
2007.02.282 ГЛИГАНСКИ пътеки
2007.01.22

В зората на ловната си кариера чувах за мъже, отстреляли десетки, пък и стотици диви свине. Поглъщах жадно всеки разказ с надеждата да се науча на някой трик, че и аз да имам по-чести срещи с тези митични животни.
Лично аз смятам (не ангажирам никой с мнението си), че дивите свине са едни от най-интелигентните видове дивеч. Глиганите са най-опасните съперници на ловците. Лошо пласирано попадение или нарушаване на личното пространство на самеца може да предизвика трагични последствия не само за ловеца, но и за други хора.
Роберт Атанасов


2 СТРАШИЛИЩЕТО от Лакатник
Разказ по действителен случай

2006.12.09

Случката с глигана - убиец от Лакатник беше сред най-коментираните сред ловците през октомври 2006. Но шумът прекалено бързо отмина. Публикуваме разказа, съставен от очевидците, за да не забравяме колко лесно по време на едрия лов ловец и плячка могат да разменят местата си!
Р. Атанасов пише: Срещнах се с Мишо в Лакатник, за да разбера лично какво се е случило... Направи ми впечатление, че човекът е скромен и компетентен относно лова. Макар и да е избил много диви свине, без съмнение това е случаят, който ще остави най-ярка следа не само за него, а и за цялата околия.


2 ДЖАК РЪСЕЛ и ПАРСЪН РЪСЕЛ ТЕРИЕРИТЕ - най-умните ловци
2006.11.22

Две от интересните и много модерни напоследък породи териери на Великобритания носят името на преподобния Джак Ръсел, живял през 19-ти век в Англия. Създателят на джак ръсел и парсън ръсел териера е роден през 1795 г. в Дартмут, Девъншир. Точно там, където се развива действието на романа на Артър Конан Дойл "Баскервилското куче", Джак Ръсел създава двете породи, които са признати в цял свят за най-умните ловци сред териерите...
Тази статия подготвихме специално за читателите на списанието "Български ловецЪ". Тя бе публикувана в бр. 10/2006 в рубриката "Визитка на порода".


2 Най-доброто от Форум "Ловецъ" на dogbg.net
2006.01.03

Тук можете да прочетете най-интересните мнения от форум "ЛовецЪ" - една наша инициатива заедно с любимото ни списание "Български ловецъ". Всяко заглавие е и линк към пълния текст на публикуваните мнения.
За наше съжаление форумът ни не тръгна както очаквахме, но все пак и през 2006 по всяко време ние сме готови да публикуваме Вашите мнения, господа ловци!


2 Вълците от Дерин Дере
2004.09.232 На лов с CHEVALIER
2004.09.192 Идеалната батарея за едър дивеч
2004.08.23

Често спрягана, темата за оптималния подбор на нарезно оръжие дава неизчерпаем източник на дебати. При по-открити терени приложение намират боеприпасите с настилни траектории. При гъста растителност и пресечени терени по-добра работа вършат по-бавните боеприпаси


2 Убийствените зони
2004.08.202 Избор на оптика
2004.08.10

Сигурен съм, че няма ловец, любител на нарезното оръжие, който да не желае да притежава качествена оптика за него. Също така съм сигурен, че не всеки може да си позволи разточителен бюджет, с който да закупи най-доброто на пазара.
Роберт Атанасов


2 Да спасиш човешки живот
2003.04.02

Посвещавам този разказ на моето братче Адриян. Понякога за да извършиш добро дело не е нужно много усилие. Достатъчно е да си на вярното място, в точния момент. Моят брат ми попречи да стана неволен убиец и спаси човешки живот за втори път в краткия си земен път. Така и не му благодарих.
Роберт Атанасов


2 Mеждународни полеви състезания за британски и континентални породи кучета
Международна изложба CACIB за всички породи кучета ДОБРИЧ 2002

2003.04.01

"...Отстрелях четири пъдпъдъка, имате страхотни ловни полета. Видях много ловци и всички бяха с ловни кучета, които бяха повече от всички представени кучета на днешната изложба."
Ив де Клер - Генерален секретар на Международната Киноложка федерация (FCI)
 

 Новини

2 ЕТО НИ и във фейсбук!
2011.11.30

Няма шега - вече сме част от най-голямата социална мрежа фейсбук. "Е, време беше!" ще ни кажат някои наши редовни читатели и приятели, с които още от пролетта обсъждахме тази идея. Пожелайте ни успех и не забравяйте да "харесате" профила на "За кучетата и любимите им собственици"!
А какво ще съдържа той? Вижте подробностите тук ... а някои изненади ще запазим само за фейсбук ;)


2 BULGARIAN ANIMAL TRANSPORT - за едно спокойно пътуване
2011.02.22

Най-после и у нас има специализирана фирма, която се занимава единствено с транспорт на живи животни от и за цял свят: Bulgarian Animal Transport. Офисът им се намира на летище София - удобството на всички, които искат да заведат или изпратят своя любимец някъде или животинка да достигне до новия си собственик. Bulgarian Animal Transport e член на най-влиятелната световна мрежа от фирми, занимаващи се с транспорт на живи животни: IPATA. Вижте подробностите!


2 HAPPY DOG в подкрепа на SOS Детски селища в Руанда
2010.02.07

Един от най-новите продукти на българския пазар за домашни любимци обединява в прекрасна инициатива грижите ни за особено капризни към храни кучета и проектите на SOS Kinderdorf в Африка. Happy Dog дарява 1,30 € от всяка продадена опаковка Happy Dog AFRICA от 12,5 кг на SOS Hermann-Gmeiner School и SOS Vocational Training Centre в столицата на Руанда Кигали. Как? Вижте подробностите.