Начало
 Новини
 Коментари
 Любопитно
 Треньор
 БГ Ловецъ
 Библиотеката
 PET индустрия
 Ветеринар
 Обяви
 Хороскоп
 Роднините
 Разказахме ви...
 Услуги
 Организации
 БНКСТГ
 Ваймаранер клуб
 Пойнтер клуб
 Развъдници
 Правилници
 Конкурсът!
 Арт
 Глезотии
 Партньори
 Links
 За контакти

  

Lubimci

Hunting Network International

 

 Коментари

2 ДЖУЛБАРС и четириногите АНГЕЛИ - две истории за кучетата от Втората световна война (1941 - 1945)
2013.05.09

Ще ви разкажем две истории от Втората световна война за четириногите бойци на Съветската армия - истории кратки, страшни, от онези, които не трябва да забравяме ... Едната е за Джулбарс – кучето, което носеха на ръце в шинела на Сталин на Парада на победата в Москва на 24 юни 1945, а другата - за кучетата- санитари на бойната линия.


2 НЯКОИ коментари за ПРАВИЛНИКА за КУЧЕТАТА в София от 1882
2012.04.12

Представяме ви един забележителен документ: Правилник на Столичната община за кучетата, издадена на 12 юни 1882. Интересно четиво - кратко, ясно, без изключения, с тежки наказания за собствениците на кучетата. Текстът казва нещо изключително важно: НЕ може да има кучета, които са БЕЗ собственици. И не може да има собственици, които ДА НЕ СЕ ГРИЖАТ за кучетата си. Приятно четене!;)


2 СИЙЗЪР МИЛАН - истинската история на "ГОВОРЕЩИЯ с КУЧЕТА"
2011.02.10

СИЙЗЪР МИЛАН e име, познато на мнозина от седемте сезона на риалити шоуто на National Geographic „Говорещият с кучета” (The Dog Whisperer), което в момента се излъчва в над 80 страни. Но – както става обикновено – историята зад кадър е далеч по-интересна. И противоречива. Тя обединява по странен начин съдбата на един безкрайно амбициозен, студен и целеустремен мексиканец, трениращ джудо, който притежава особена дарба да разговаря и усеща кучетата, и онази съвкупност от идеи и събития, които създават сбъдването на американската мечта.


2 "МАРЛИ & АЗ" - ЕДИН ФИЛМ с любов към най-лошото куче в света, което събужда най-доброто у всички нас
2009.03.22

MARLEY & Mе! Eдин прекрасен филм идва на 27 март 2009 в България – филм, който трябва непременно да видите. Той е едновременно вълнуващ като приказка и съвсем реален, весел и безкрайно тъжен – защото такъв е животът на всеки от нас с любимото му куче: от деня, в който го вземе у дома, до деня, в който то си отиде завинаги. На големия екран „МАРЛИ & Аз” е претворен от актьорите Оуен Уилсън, Дженифър Анистън и почти дузина жълти лабрадори в образа на Марли! Освен тях в снимките участват 3 кучила бебета-лабрадори! „МАРЛИ & Аз” е историята на семейство Гроуган и техния непослушен жълт лабрадор ретривър Марли. ПРЕМИЕРАТА на "МАРЛИ & Аз" е на 27 март в кината "АРЕНА" в страната.


2 SUE THOMAS: F.B.Eye - една истинска история за хората, които са различни, и за кучетата, които им помагат
2009.01.19

Един приятен сериал се върти от месец, два по телевизионния канал AXN: „Сю Томас – окото на FBI”. Всеки епизод на филма ни подтиква към размисъл какво означава да си различен в съвременния арогантен и безразличен свят. Все едно с какво се отличаваш. Но това не е мрачен филм – напротив, той е изпълнен с оптимизъм и вяра, че всеки може да намери своето място там, където се чувства най-добре. Особено когато до него има куче, което да му помага. И това е една истинска история.


2 ПОДАРИ НАДЕЖДА на куче в беда!
2008.11.12

Скъпи приятели на кучетата,
Обръщаме се към вас за съдействие в нашата инициатива за набирането на средства в специален фонд за изпаднали в беда кучета, които търсят своя нов дом. ВСЯКА стотинка, дарена от вас, ще бъде използвана ЕДИНСТВЕНО за настаняването и лечението на кучета в беда – изхвърлени, ранени, изоставени болни... Подкрепете идеята ни! НЕ забравяйте, че можете и да осиновите куче - направете го от сърце!


2 ОТКРАДНАХА ми кучето!
2007.09.27

Един често чуван вопъл из малката ни държавичка... НЕ МОГА ДА РАЗБЕРА eднo нещо! Защо cpeд българските ловци няма самоуважение и уважение към колегите от бранша? „Знаещите” рядко посягат към чуждо, защото знаят кaквo е това дa ти oткpaднaт кучето! Но тези, дeтo се имат за знаещи, са много опасни - те знаят кaк дa го скрият! Защото от кучета не разбират, но от далавера - със сигур­ност! МНОГО тpyднo се приобщава кpaдeнo ловно куче. Най-често то работи вече за себе си... Като ви oткpaднaт хубавото куче от дружинката, с кaквo ще ловувате?
Д. Дъндаринов - ДЪНДИ


2 Проект "КОТКИТЕ" навърши ЕДНА ГОДИНА!
2007.04.18

На 16.04.2007 проект "КОТКИТЕ - lifestyle за домашни любимци и дива природа" празнува първия си рожден ден! Благодарим на всички посетители на dogbg.net за големия интерес към дивите (е, и към домашните) котки! А ние ще продължим да ви разказваме за котки - малки и големи, диви и домашни, застрашени от изчезване или вече изчезнали. Ще си говорим и за археология и история, за геология и палеонтология, за скъпоценни и полускъпоценни камъни, за етно интериор и обзавеждане. И дано ви е все така интересно с нас!


2 КАК да снимаме малкото кученце
2007.04.01

Имате си ново кученце - мечтали сте за него толкова време! Искате да му направите много снимки и да ги разпратите на цялото семейство, на приятели... И приключенията започват! Прочетете изпълнените с хумор и истина инструкции, а ако имате интересни снимки, свързани с подобни ситуации, изпратете ни ги!


2 ДОМАШНОТО КУЧЕ (Canis lupus familiaris)
Как да изберем най-подходящата порода куче

2007.01.19

Кучето вече безброй хилядолетия живее редом с човека. За последните 10 – 15 хиляди години то се е приспособило към живота си с хората, но е запазило и специфичните си потребности като животински вид и е останало, всъщност, вълк. А от вълка човекът е създал разни кучета – от мъничкия чихуа-хуа до огромния сан бернар... Прочетете тази на места много романтична, на места твърде прагматична статия, от която ще научите за какво да помислите предварително, ако искате да имате куче у дома!


2 КАК ДА ИЗБЕРЕМ ИМЕ и да регистрираме развъдник за кучета
2006.08.30

С всяка изминала година броят на регистрираните официално развъдници в България нараства. Дали са за една или няколко породи или са развъдници за кучета "по принцип" това не е чак толкова важно. Важното е, че кинологията у нас започва да следва световните процедури и правила при развъждането на кучета. А регистрирането на развъдник е една от първите стъпки в тази насока.


2 Откриването на ловен сезон 2006
ЛЕКИ НАПЪТСТВИЯ за млади ловци

2006.08.12

Скъпи колеги ловци,
И тази година той (ловният сезон) не ни изненада, за разлика от зимата всяка година! Ще бъде открит навреме и подобаващо! А сега - за младите ловци: Като първо – не се заблуждавайте, че скъпа пушка и екип правят хубав лов, не е така … ловът го правят готините ловци, с добра душа и ведър дух.
Как стои положението с кучетата за лов на пернато. Изведете си ловния помощник, когато ви е поугаснала тръпката и можете да го управлявате. Така ще е полезно и за двама ви! Ще разберете, че то не е мъртво, когато замре неподвижно, а пред него има дивеч!
За още съвети - прочетете този материал:))


2 Годината на огненото куче!
2006.02.06

Тя е една от най-интересните и бурните според древните учения на китайския хороскоп. Ще е силна за всички хора, родени под знака на Кучето. И, разбира се, добра за всички кучета:))


2 КРИЗАТА в Онтарио или за кого бие камбаната?
2005.12.04

Един необикновен поглед върху спорната и сложна тема за бойните кучета, за противоречието между обучението им като домашни любимци и "бойното" им приложение - за ултра радикалният закон за 100% им избиване, приет от Парламента на щата Онтарио, Канада. Проблемът с бойните породи кучета тепърва ще става все по-голям у нас. И е добре отсега да се замислим: Това ли е начин за решаването му?


2 НАЦИОНАЛЕН ветеринарен конкурс "ПРЕПОРЪЧАЙТЕ НИ ЛЕКАР!" продължава!
2005.11.20

АКО обичате животните ...
АКО имате домашен любимец и сте доволен (или НЕ) от неговия ветеринарен лекар, ПИШЕТЕ НИ!
Търсим най-добрите (и най-лошите) лекари на България!
ВАШЕТО МНЕНИЕ като собственици на домашни животинки има значение! А ви очакват и 50 големи награди:))
Прочетете този материал, а още по-добре: всичко в секция "Конкурсът!"


2 Празнуваме своя втори рожден ден!
2005.03.30

На 31.03.2005г. електронното списание "За кучетата и любимите им собственици" навършва 2 години! Много ли е, малко ли е това - не знаем. Но знаем, че изминалата година бе успешна:)) На 03.04.2005г. в предаването "Внимание: животни!" по Дарик празнувахме! За да ни поздравят и да участват в играта ни с 14 награди се обадиха 71 слушателите. Какво си пожелаваме за рождения ни ден ще прочетете тук!:))


2 Добре дошли в новия ни дом в Интернет!
2004.10.20

Скъпи приятели на нашия проект, Надяваме се бързо да свикнете с променения ни адрес. А ние сме си същите: все така обичаме кучетата и искаме да сме от полза на любимите им собственици! Прочетете и историята на неочакваното ни преместване


2 ЗАЩИТАВАЙКИ правото си да притежаваш оръжие
2004.08.02

Роналд Рейгън пише тази статия, в която излага възгледите си, през септември 1975 г. По това време той заема за втори път поста ryбернатор на Калифорния. Почти 30 години по-късно темата е все така актуална за САЩ, а междувременно става твърде актуална и за България. И макар на пръв поглед да е доста встрани от кучетата и любимите им собственици, е добре да се замислим, защото случаите някой да застреля кучетата на съседите си защото ”много лаят” или ”приличат на вълци” са навсякъде около нас. В края на юли 2004 застреляха двете хъските на наши приятели (майка и син на 5 години и 1 година) точно (уж) заради приликата им с вълците. Публикуваме този материал и в тяхна памет!


 

 Новини

2 ЕТО НИ и във фейсбук!
2011.11.30

Няма шега - вече сме част от най-голямата социална мрежа фейсбук. "Е, време беше!" ще ни кажат някои наши редовни читатели и приятели, с които още от пролетта обсъждахме тази идея. Пожелайте ни успех и не забравяйте да "харесате" профила на "За кучетата и любимите им собственици"!
А какво ще съдържа той? Вижте подробностите тук ... а някои изненади ще запазим само за фейсбук ;)


2 BULGARIAN ANIMAL TRANSPORT - за едно спокойно пътуване
2011.02.22

Най-после и у нас има специализирана фирма, която се занимава единствено с транспорт на живи животни от и за цял свят: Bulgarian Animal Transport. Офисът им се намира на летище София - удобството на всички, които искат да заведат или изпратят своя любимец някъде или животинка да достигне до новия си собственик. Bulgarian Animal Transport e член на най-влиятелната световна мрежа от фирми, занимаващи се с транспорт на живи животни: IPATA. Вижте подробностите!


2 HAPPY DOG в подкрепа на SOS Детски селища в Руанда
2010.02.07

Един от най-новите продукти на българския пазар за домашни любимци обединява в прекрасна инициатива грижите ни за особено капризни към храни кучета и проектите на SOS Kinderdorf в Африка. Happy Dog дарява 1,30 € от всяка продадена опаковка Happy Dog AFRICA от 12,5 кг на SOS Hermann-Gmeiner School и SOS Vocational Training Centre в столицата на Руанда Кигали. Как? Вижте подробностите.