Начало
 Новини
 Коментари
 Любопитно
 Треньор
 БГ Ловецъ
 Библиотеката
 PET индустрия
 Ветеринар
 Обяви
 Хороскоп
 Роднините
 Разказахме ви...
 Услуги
 Организации
 БНКСТГ
 Ваймаранер клуб
 Пойнтер клуб
 Развъдници
 Правилници
 Конкурсът!
 Арт
 Глезотии
 Партньори
 Links
 За контакти

  

Lubimci

Hunting Network International

 

 БНКСТГ

2 ОБУЧЕНИЕТО на гончетата у нас
2006.06.28

Много наши ловци смятат, че гончето е дворно куче и не може или не трябва да се отглежда в дома на ловеца. Моето мнение е, че това е крайно неправилно отношение. Живеещо само на двора, завързано на верига 4-5 месеца в годината без да бъде пускано, гончето ще си остане неуправляемо и ще ловува преди всичко за себе си, а не за вас.
Адв. Петър Т. Петров


2 Особености на обучението на гончета за лов на диво прасе
2006.06.28

Преди да започнем разглеждането на методите за тази дресировка, е необходимо да сме наясно с едно гонче ли желаем да ловуваме на дивo прасе или с група гончета (предварително сработена и дресирана за съвместна работа) и какъв точно тип работа желаем от нашите кучета т.е. дали кучетата да преследват прасето, стремейки се да се нахвърлят върху него и да го задържат на едно място или само да го открият без да влизат в пряка схватка.


2 Лов с гончета - проблеми при отглеждането, обучението и използването на гончетата в България
2004.12.03

На всички ловци е известна максимата , че “доброто куче прави добрия ловец”. Това в още по-голяма сила важи за лова на дребен и едър космат дивеч. Тук притежаването на “добро” ловно куче е жизнено важна за успешното приключване на ловния излет.
Адв. П. Т. Петров


2 СТАНДАРТ на породата сръбско трицветно гонче
2004.12.02

Трицветното гонче има същия произход както и другите гончета на Балканите. През 1946г. е отхвърлена теорията, че тази порода е само разновидност на сръбското гонче. Сръбското трицветно гонче е средно по размер куче със здрава конституция, с жизнен и енергичен характер. Показва забележителна издръжливост по време на лов.


2 УСТАВ на Български национален клуб "Сръбско трицветно гонче"
2004.11.252 ПРАВИЛНИК за селекция и развъждане на Български национален клуб "Сръбско трицветно гонче"
2004.11.252 Ръководство на БНКСТГ
2004.11.252 Молба за членство в клуба
2004.11.25 

 Новини

2 ЕТО НИ и във фейсбук!
2011.11.30

Няма шега - вече сме част от най-голямата социална мрежа фейсбук. "Е, време беше!" ще ни кажат някои наши редовни читатели и приятели, с които още от пролетта обсъждахме тази идея. Пожелайте ни успех и не забравяйте да "харесате" профила на "За кучетата и любимите им собственици"!
А какво ще съдържа той? Вижте подробностите тук ... а някои изненади ще запазим само за фейсбук ;)


2 BULGARIAN ANIMAL TRANSPORT - за едно спокойно пътуване
2011.02.22

Най-после и у нас има специализирана фирма, която се занимава единствено с транспорт на живи животни от и за цял свят: Bulgarian Animal Transport. Офисът им се намира на летище София - удобството на всички, които искат да заведат или изпратят своя любимец някъде или животинка да достигне до новия си собственик. Bulgarian Animal Transport e член на най-влиятелната световна мрежа от фирми, занимаващи се с транспорт на живи животни: IPATA. Вижте подробностите!


2 HAPPY DOG в подкрепа на SOS Детски селища в Руанда
2010.02.07

Един от най-новите продукти на българския пазар за домашни любимци обединява в прекрасна инициатива грижите ни за особено капризни към храни кучета и проектите на SOS Kinderdorf в Африка. Happy Dog дарява 1,30 € от всяка продадена опаковка Happy Dog AFRICA от 12,5 кг на SOS Hermann-Gmeiner School и SOS Vocational Training Centre в столицата на Руанда Кигали. Как? Вижте подробностите.