Начало
 Новини
 Коментари
 Любопитно
 Треньор
 БГ Ловецъ
 Библиотеката
 PET индустрия
 Ветеринар
 Обяви
 Хороскоп
 Роднините
 Разказахме ви...
 Услуги
 Организации
 БНКСТГ
 Ваймаранер клуб
 Пойнтер клуб
 Развъдници
 Правилници
 Конкурсът!
 Арт
 Глезотии
 Партньори
 Links
 За контакти

  

Lubimci

Hunting Network International

 

 Организации

2 Британският The KENNEL Club или откъде започва световната организирана кинология
2007.02.19

На 04.04.1873 г. дванадесет джентълмена се събират в имението „Албърт” в Лондон и основават британския Kennel Club – събитие, което бележи началото на организираната кинология по света.
За своите над 130 години съществуване британският Kennel Club е изминал дълъг път на развитие като все така поставя на първо място добруването на кучетата и поддържа най-високите стандарти относно отглеждането на чистокръвни кучета в света.


2 The Kennel Club of India - с елегантен реверанс към британското колониално минало
2006.10.02

The Kennel Club of India е основан от британци през 1896 г. под името North India Kennel Association. През 1926 г. на Генералната асамблея на организацията махараджата на Патиала и махараджата на Джинд са избрани за заместник – председатели на Kennel Club of India – постове, които до този момент са заемани единствено от британци. The Kennel Club of India е единственият в света киноложки клуб, който притежава сертификат ISO 9001 – 2000!


2 Швейцарската киноложка асоциация - 70 000 любители на кучетата под един покрив :))
2005.12.01

Санбернарът Бари от манастира „Свети Бернар” е може би едно от най-известните кучета в света. В родината му Швейцарската киноложка асоциация обединява 106 клуба по породи. В Швейцария има около 500 000 кучета, към тях всяка година се прибавят 10 000 нови кученца с регистрация в племенната книга. По данни от 2004 г. най-популярна е немската овчарка, следвана от бернското планинско куче и лабрадор ретривъра.


2 Естонският киноложки съюз - на кръстопътя между Скандинавия, Балтика и Русия
2005.04.01

Първата изложба на чистокръвни ловни кучета е организирана от Ловната асоциация на Ливония през пролетта на 1896г.
Днешният Естонски киноложки съюз е основан (възстановен) през 1998 г. ЕКС е пълноправен член на Международната федерация по кинология (FCI) от 1.06.1999 г. Символът на Естонския киноложки съюз е единствената национална порода: естонското гонче.


2 Water Education and Training Dog Obedience Group (WET DOG)
2005.03.07

Зад това дълго име се крие една много интересна и полезна организация, която обучава и издава сертификати за квалификация за водни спасители на всички породи кучета след издържани доста трудни тестове.Според възгледите на създателите на организацията всяко куче може при определени обстоятелства да помогне на своя собственик във водата. Дори и мъничкият чихуа-хуа, който не може да изтегли лодка до брега както нюфаундлендът или чесапийк ретривърът, може да занесе на изпадналия в беда човек спасителна жилетка или края на леко въже.


2 Canine Companions for Independence (CCI)
2005.02.16

Canine Companions for Independence (CCI) осигурява обучени на най-високо ниво обслужващи кучета за хора с вродени или в следствие на травми физически увреждания. В тази организация кучетата са много повече от най-добър приятел на човека – те са неговия начин на живот!


2 United Kennel Club
2004.12.13

United Kennel Club е втората най-стара и втората по големина киноложка организация в САЩ, в чийто регистри годишно се вписват около 250 000 нови кучета. Основана е през 1898 г, тя работи за създаването на "универсалното" куче.


2 Pets As Therapy (PAT)
2004.12.10

Pets as Therapy (PAT) e британска национална благотворителна организация, основана през 1983 г. Тя е уникална с извършваните терапевтични посещения на нейните винаги приятелски настроени, с подходящ темперамент, ваксинирани кучета и котки в болници, хосписи, приюти, домове за сираци, специализирани училища... В момента в организацията са включени около 3 500 кучета и 90 котки!


2 Австрийският киноложки съюз
2004.11.20

Австрийският киноложки съюз е основан през 1909 година, но организираното развъждане на кучета съществува много по-дълго. В момента в Съюза членуват 100 клуба, от които 65 са по породи, 20 са общи дружества, а 15 са ловни дружества...


2 Бразилската киноложка федерация
2004.11.15

В Южна Америка сред тропическите гори и красотата на Амазонка развива бурна дейност Бразилската Киноложката Федерация - един от десетте най-влиятелни членове на FCI с повече от 100 000 регистрации на нови кучета в племенната си книга годишно!


2 Историята на FCI
2004.11.03

Най-мощната в момента световна киноложка организация има вече 93-годишна история. Международната Федерация по кинология е основана на 22.05.1911г. Днес FCI обединява 80 страни по цял свят и признава общо 311 породи кучета в десет породни групи.


2 Хърватският киноложки съюз
2004.11.03

Хърватският киноложки съюз е обединение от клубове, чиято първостепенна задача е грижата за развъждането на чистопородни кучета. Това е страна на ловци с добре организирана ловна и спортна кинология – малка страна с големи традиции, за които ще ви разкажем.


 

 Новини

2 ЕТО НИ и във фейсбук!
2011.11.30

Няма шега - вече сме част от най-голямата социална мрежа фейсбук. "Е, време беше!" ще ни кажат някои наши редовни читатели и приятели, с които още от пролетта обсъждахме тази идея. Пожелайте ни успех и не забравяйте да "харесате" профила на "За кучетата и любимите им собственици"!
А какво ще съдържа той? Вижте подробностите тук ... а някои изненади ще запазим само за фейсбук ;)


2 BULGARIAN ANIMAL TRANSPORT - за едно спокойно пътуване
2011.02.22

Най-после и у нас има специализирана фирма, която се занимава единствено с транспорт на живи животни от и за цял свят: Bulgarian Animal Transport. Офисът им се намира на летище София - удобството на всички, които искат да заведат или изпратят своя любимец някъде или животинка да достигне до новия си собственик. Bulgarian Animal Transport e член на най-влиятелната световна мрежа от фирми, занимаващи се с транспорт на живи животни: IPATA. Вижте подробностите!


2 HAPPY DOG в подкрепа на SOS Детски селища в Руанда
2010.02.07

Един от най-новите продукти на българския пазар за домашни любимци обединява в прекрасна инициатива грижите ни за особено капризни към храни кучета и проектите на SOS Kinderdorf в Африка. Happy Dog дарява 1,30 € от всяка продадена опаковка Happy Dog AFRICA от 12,5 кг на SOS Hermann-Gmeiner School и SOS Vocational Training Centre в столицата на Руанда Кигали. Как? Вижте подробностите.